better-call-saul

Ko so po koncu najboljše serije na svetu, Breaking Bad, napovedali novo serijo, ki se dogaja v istem vesolju in si za centralni lik vzame pravnika barabo Saula Goodmana, sem bil skeptičen. Po eni strani sem razumel kovanje železa, dokler je vroče, a sem se po drugi strani bal prevelike pasti stereotipov, v katere se skoraj vedno ujamejo “pravniške” nadaljevanke.

A Vince Gillian z ekipo rukne že v uvodu prvega dela serije Better Call Saul. Saul Goodman v “after Breaking Bad” vesolju peče cimetove rolade v obratu s hitro prehrano in se boji svoje sence. Ko sem uvod videl prvič, sploh nisem dojel, da gre za isti lik. A potem te rukne – Vince is back. In Goodman bo vsaj tako dober, kot sta bila Jesse in Walter.

A je to L.A Law na drogah?

Ne. Niti slučajno. To ni pravniška nadaljevanka, kot jo poznamo iz časov Boston Legal oziroma LA Law. Saul Goodman oziroma neškodljivi Jimmy McGill kot se zaenkrat glavni lik še imenuje, je sicer res pravnik, a kakšen! Proper propalica, javni branilec, ki dobiva same že vnaprej izgubljene primere. S tožilcem se pogajata kar med vrati dvorane in vrati stranišča, tako da lahko res rečemo, da gre za shitty job.

Vmes Jimmy skrbi za svojega malo norega brata, skuša postrani zaslužit kak dolar in se zapleta s sumljivimi tipi. A to ni Princ z Bel Aira, temveč Jimmy naleti na bando starega znanca policije in gledalcev Breaking Bad, Tuco Salamanca. Beseda da besedo in razvije se pretep. In življenje proper propalice postane zelo zanimivo.

Kaj za vraga dela Mike?!

jonathan-banks-better-call-saul-1

Poleg Tuca Salamance je tukaj tudi dobri stari Mike Ehrmantraut. Ki zaenkrat kaže največ potenciala za razvoj spin offa od spin offa. A ne prehitevajmo – Mike je trenutno zadovoljen uslužbenec policije v Albuquerqueju, sedi v svoji kabini in dviguje rampo na parkirišče. In ne jebe žive sile. Če nimaš listka, ne moreš parkirat. Basta.

Zaenkrat sicer nima večje vloge, je pa res, da smo šele tri dele globoko in da je potrebno do konca zdefinirati glavni lik serije, ki nam še vedno meče hitre žoge in nas preseneča s svojimi vezami in poznanstvi. A ravno to je trenutno glavni užitek – Gillian nas je povabil v novo hišo in nam razkazuje prostore. Čudovito je!

Potem naj začnem gledat?

Za božjo voljo, da! Eno uro na teden si boste že vzeli, na sporedu je vsak ponedeljek in predvidenih je deset enournih epizod prve sezone, na IMDB pa nas dražijo že z napovedmi druge sezone. Kar pomeni, da se vam bo investicija več kot obrestovala.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan