8174373967_7fe4d9df50_o

Ker smo 29.11.2014 začeli z akcijo Dajmo medije v medije, se spodobi, da po petih mesecih popišemo uspehe in razvoj dogodkov ter začrtamo pot, po kateri se bo akcija gibala v prihodnosti.

Aktivizem

Najprej smo se osredotočili na spletno mesto Slovenskih novic. Od oglaševalcev smo hoteli izvedeti, kako gre skupaj njihova družbena odgovornost in oglaševanje poleg vsebin Slovenskih novic. Vsi pozvani oglaševalci so oglase umaknili, več o tem si lahko preberete v prejšnjih objavah sklopa Dajmo medije v medije: Slovenske novice.

Po Slovenskih novicah smo šli na Planet TV. Na problem smo opozorili grške lastnike, se nato obrnili še na slovensko podjetje, ki ima Planet TV v lasti in na vprašanja o odgovornosti in etičnosti novinarskega poročanja dobili zelo zaskrbljujoč odgovor, iz katerega smo razbrali, da Planet TV etičnost lastnega poročanja ocenjuje s številom prijav na regulatorne organe, sam pa se s tem ne ukvarja preveč. Več o tem v sklopu Dajmo medije v medije: Planet TV.

Jutri se bomo začeli ukvarjati z javno radiotelevizijo, zadevo lahko spremljate na znanem mestu.

Izobraževanja

Od konca novembra do konca marca smo izvedli osem predavanj po Sloveniji (Trikrat v Ljubljani,  po enkrat v Mariboru, Ajdovščini, Novem mestu, Kopru in Kranju), s katerimi smo predstavili koncept projekta, zbirali mnenja javnosti in promovirali dobre prakse v slovenskem medijskem prostoru. S predavanji bomo nadaljevali tudi v prihodnosti.

Mediji

Projekt “Dajmo medije v medije” se je ob začetku pojavil tudi v medijih. O projektu so poročali Dnevnik, Večer, STA, oddaja Studio City, podcasti Metina lista, Številke, Torek ob petih. Vzpostavili smo spletno mesto, namenjeno informiranju javnosti o projektu ter zagnali projekt Državljan D, kjer v praksi preizkušamo novo medijsko prakso.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan