DSCN5379

Rock in Vienna je mlad festival in to se vidi tudi po trudu, ki so ga organizatorji vložili v organizacijo in pripravo. Hkrati je bila to odlična priložnost za lov na Muse, ki jih lovim že več let, pa smo se vedno zgrešili.

Da so celotno zadevo postavili na otok na Donavi, jim štejem kot ogromen plus. Da so postavili dva (glavni in stranski) odra drug ob drugem in tako poskrbeli za enostaven prehod med skupinami ter posledično večjo barvitost programa, tudi. Velik minus je bil to, da v gostinski ponudbi ni bilo navadne vode. Ostala organizacija je bila odlična.

Rock in Vienna 2015: Entry

Setlista trodnevnega festivala je bila vsaj zame zelo impresivna in če bi imel možnost, bi si zadevo ogledal v celoti. Zaenkrat sem ostal pri drugem dnevu in tako hkrati videl dva omiljenca (The Hives in Within Temptation) ter zadevo kronal s trofejo – Muse.

Within Temptation – Portfolio setlista

Rock in Vienna 2015: Within Temptation
Nizozemci so se odločili za prepričevanje novih fenov. Logična odločitev, glede na to, da so bili na sporedu relativno zgodaj, da je bilo zunaj še vroče in da so imeli malo možnosti za avtorsko odrsko postavitev.

Tako so Within Temptation preigrali glavne komade, v katerih sodelujejo ostali glasbeniki, dodali še dve poskočnice in se poslovili s podpisom iz svojega drugega albuma – Mother Earth. Solidno, brez presežkov, še vedno so eden od bandov, ki tudi rutino spremenijo v užitek.

Within Temptation Setlist Rock in Vienna 2015 2015, Hydra World Tour

The Hives – Rock and roll eksplozija setlista

Rock in Vienna 2015: The Hives
Za Nizozemci so na oder stopili Švedi. Tick, tick, tick … boom! Totalen rokerski odlom, kjer so celotno občinstvo dvignili na noge in ga skorajda v zraku držali do konca. Še vedno so norci, spomnim se jih iz leta 2011, ko so sceno razturali v Italiji.

Lepota skupine The Hives je v njihovi energiji in komunikaciji z občinstvom, kjer take povezave še nisem videl. Šale, dovtipi in energija četverice v kombinaciji z dvemi ninjami (google it) je res še enkrat pokazala, zakaj bi morali ta bend nujno pripeljati v Slovenijo.

The Hives Setlist Rock in Vienna 2015 2015

 

Muse – Uh. Erm. Kaj?

Rock in Vienna 2015: Muse
Nastop skupine Incubus, ki je nastopila kot zadnja predskupina za The Hives smo preskočili in ga poslušali od daleč. Še dobro.

Tisto, kar sem slišal, je bilo tako nepovezano in tako brez kontakta (sploh po FANTASTIČNIH The Hives), da se je še enkrat ponovilo prekletstvo Queens of the Stone Age in da je bil live nastop sicer odlične skupine medel, brez koncepta in rutinirano do konca. Škoda. In čeprav so poskrbeli za zanimive vizualije in je bilo par odsekov odličnih, je vse skupaj izzvenelo kot ena rutina, kjer med komadi ni niti toliko razlike, da bi vedel, kje se prvi konča in drugi začne.

Preigrali so par udarnih iz novega albuma, nato pa zapadli v predolg set balad in umirjenih komadov. Vse skupaj je zvenelo tako podobno in tako nedoživeto ter naduvano, da sem bil res kar malo razočaran. Na koncu so se sicer malo oddolžili s setom treh poskočnic, od katerih sem čakal The Uprising. Malo jim zamerim, da se niso spomnili še na Take a Bow, a je očitno na tej turneji ne bodo igrali.

Muse Setlist Rock in Vienna 2015 2015, Drones

Še dobro torej, da se je zadeva končala s tremi dobrimi bendi, od katerih sta dva obvezna za ogled v živo, medtem ko bom tretjega do nadaljnega vrtel po slušalkah. Škoda, od Muse sem v živo res pričakoval več.

Nevertheless je Rock in Vienna fantastičen festival z odlično lokacijo, za katerega upam, da bo še dolgo migal. Fino je.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan