Untitled-1

Spodnji prispevek je spisan kot satira in svarilo. Kot satira zato, ker se mi zdi plastična predstava vedno bolj absurdnih situacij v medijih dober način svarjenja pred preveliko mnenjizacijo množičnih medijev, ki ne izbirajo strani, ki se ne odločajo za poročanje o dejstvih in ki na koncu vedno rečejo “Resnica je nekje vmes”.

—-

Studio. Luči se prižgejo, zaigra glasna otvoritvena špica. Pokaže se logo oddaje “Kdo ma večje mnenje?” in na oder prikoraka voditelj oddaje Klavdić Penis.

Penis: “Dobrodošli, dober dan v informativno-zabavni oddaji Kdo ma večje mnenje!”
*publika v studiu ponori, strelja z avtomatskim orožjem, v prvi vrsti metek zadane otroka in ga ubije*
Penis: “Danes imamo za vas res pomembno temo. Temo, ki bo spremenila vaš pogled na vesolje! Temo, ki bo za vedno zaznamovala vaše bližnje! Temo, ki se je dosedaj še nihče ni lotil, ker je bila preveč problematična, preveč sporna in preveč nevarna! Danes se bomo pogovarjali o…”
*Penis zadrži dih, na ekran skoči nasilna grafika z napisom…*
Penis *kriči*: “ALI SE ZEMLJA VRTI OKOLI SONCA?!!!!!!!!”
*publika huronsko pozdravi Penisovo kričanje, sliši se streljanje, na oder priletijo prvi kosi spodnjega perila*
Penis: “Spoznajmo naše goste – skoraj vsi so nobelovi nagrajenci, prihajajo iz različnih vetrov in tukaj nam bodo povedali, ali se zemlja vrti okoli sonca!!!”
*publika kriči, ko se prižgejo dodatne luči, ki osvetljijo v polkrog postavljene prižnice. Med prihodom gostov v studio Penis glasno bere njihove kvalifikacije*
Penis *kaže na prvega gosta*: “Pozdravimo prvega nobelovega nagrajenca za mir 2012. Doktor mentalnih znanosti, raziskovalec vesolja in član zveze svobodnih in odprtoglednih – Aleša Alešiviča!”
*Aleš divje maha, nosi majico z napisom “Chemtrails so povsod”, na zadnji strani pa “Pokliči 090 3498 za orgonski top!”*
Penis: “Naš drugi gost je član zveze združene cerkve svobodnih sindikatov, nobelov nagrajenec za mir 2012 in magister metafizične kemije ter pisatelj Blaž Blaževič!”
*Blaž umirjeno stopi na oder in v publiko odvrže nekaj izvodov svoje knjige z naslovom Kuščarji so med nami*
Penis: “In končno lahko napovem zadnjega gosta, ki na žalost ni nobelov nagrajenec, saj je evropsko državljanstvo dobil šele leta 2013, prej pa je živel in delal v Srbiji, diplomiran fizik, Nikola Tesla jr!”
*aplavz je znatno manjši, Nikola se nerodno prestopa, asistent ga usmeri do mesta*
Penis *frontalno, v kamero, od blizu*: Preden pa začnemo, še oglasi.
Oglas 1 *kričeče*: “POSILILI VAS BODO! PRIŠLI BODO V VAŠE STANOVANJE IN UKRADLI VSE, KAR IMATE! BRANITE SE! “REŠITE SE! sprej proti komarjem”
Oglas 2 *utripajoče*: SHUJŠAJ PRASICA NAGRAVŽNA! DEBELA SI IN NOBEN TE NE MARA, UMRLA BOŠ SAMA IN MAČKE BODO POJEDLE TVOJE TRUPLO! “Enemon Brutal – za lepo in suho telo.”
Oglas 3 *goreče*: “PRAVI MOŠKI SMRDIJO PO ŽIVALSKI KRVI – NAMAŽI SE Z BULLSHIT PARFUMOM – BIKOVA KRI IN SRANJE ZA PRAVI VONJ!”
Penis *frontalno*: “Dobrodošli nazaj v “Kdo ma večje mnenje?“, kjer danes debatiramo o tako pereči temi, da nas je vlada posvarila in nas kaznovala z globo deset tisoč evrov! Ampak mi se ne damo, naši sponzorji pa tudi ne! Tokrat debatiramo o tem, ali se Zemlja vrti okoli Sonca! Za začetek si poglejmo prispevek s terena!”
*Na velikem zaslonu za govorci se slika preseli zunaj studia. V mrazu zraven njive, kjer ravno stresajo gnoj, stoji novinarka. Visoka, blond, oblečena samo v krznen plašč in spodnje perilo. Kamera najprej zumira na njeno pizdovje, nato joške in šele nato pokaže obraz, vendar tako, da so joške v fokusu*
Novinarka: “Se Zemlja res vrti okoli sonca? To naj bi bilo dejstvo, ki pa preprostemu človeku ne gre v račun. Poglejmo anketo.”
Prvi preprost človek: “Ne, seveda se ne vrti. Saj pogledaš in vidiš – skoz je na istem mestu!”
Drugi preprost človek: “To je vse laž, partizani so krivi, vsi vemo, kdo je kradu med vojno!”
Tretji preprost človek: “Dobro pičko maš!”
Novinarka: “Evo Penis, javnost je spregovorila – imam dobro pičko, zemlja pa se ne vrti okrog sonca!”
Penis: “Javnost je jasna, a kaj o tem pravi znanost? Doktor mentalnih znanosti, kaj pravite?”
Alešivič: “Poglejte, sam sem prišel do podobnih zaključkov, Zemlja se seveda ne vrti okoli Sonca in to je jasno vsakemu, ki je prebral mojo knjigo in gleda mojo oddajo na Sponka TV. Zemja je vendar kamen, kamen pa se ne vrti!”
Penis: “Zanimivo in zelo relevantno! Kaj menite vi, Blaževič?”
Blaževič: “Poglejte, stvar je jasna in nedvoumna, ampak jaz bi se za trenutek rad ustavil pri vprašanju – zakaj plačujemo davke? Saj vendarle vsi delamo nekaj čisto drugega in bi bilo bolje, če bi si vsak plačal samo tisto, kar sam porabi! Pa še nekaj bom rekel – ne morete bojkotirati tihe večine in govoriti take laži!”
Penis: “Uf, zelo provokativno, tole bo znanost begalo še dolga leta! In sedaj še gospod Tesla – kaj vi menite o temu?”
Tesla jr: “Ne morem verjeti, da smo prišli tako daleč. Da množični mediji dejansko debatirajo o postulatih znanosti, ki so preverljivi, dokazljivi in večkrat potrjeni. Da se dejansko z mnenji operira kot z dejstvi in da…”
Penis *ga prekine*: “Poglejte, oddaja se izteka, lahko malo hitreje?”
Tesla jr *nadaljuje*: “Zemlja se vrti okrog sonca gravitacije …”
Blaževič: “Hmfp, to je vse samo zarota NASA za kontrolo prebivalstva.”
Tesla jr *nadaljuje*: “Obstajajo fotografije, filmi, posnetki iz vesolja…”
Aleševič *ga prekine*: “Ja, jaz znam tudi photoshop!”
Tesla jr. *nadaljuje*: In končno obstajajo praktični dokazi, ki jih lahko vidimo vse okrog nas. Deformacija Zemlje zaradi vrtenja, veter… to ni mnenje, to je dejstvo!”
Penis *ga prekine*: No, no, ne bomo sedaj žalili, gospod Tesla. Vprašajmo še občinstvo!”
*na zaslonu se prikaže grafika z odstotki, prevladujoče mnenje je, da se Zemlja NE vrti okoli Sonca*
Penis *zmagoslavno*: Tako, ljudstvo je odločilo, od danes naprej se Zemlja ne vrti okoli Sonca!
*odjavna špica*

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan