tumblr_lyy2e2qo1c1qcmibao1_500

Res ne razumem, zakaj bi človek potreboval dobre želje in voščila, saj smo letos na večih področjih videli, da je pri nas vse v redu in da bo v 2016 samo še boljše!

Res verjamem, da bo vse v redu. Mediji bodo tako kot v iztekajočemu se letu še naprej odpuščali in krčili število svojih zaposlenih in honorarcev. Lastniki bodo na boljšem, saj bodo tako lahko še z nižjimi stroški prodajali oglasni prostor in se zanašali na poceni novinarje, ki bodo lahko še naprej živcirali svoje neizobraženo občinstvo in z razgaljanjem njihove intime v smrt silili prešuštnike. Ker hočemo vedeti!

Res bo boljše. Spletni prostor bodo še naprej regulirale države, ki bodo prisluškovale našim komunikacijam in o nas zbirale metapodatke, s katerimi bodo lahko ugotavljale, s kom se pogovarjamo, katera spletna mesta obiskujemo in kam hodimo. Ker hočemo biti varni!

Super bo. Ljudje bodo svoje nezadovoljstvo nad politično elito izražali v komentarjih na spletu, na vprašanje o volitvah pa posmehljivo odgovarjali: »Ne hodim na volitve!« Prav tako se bomo še naprej bolj zgražali nad višino davkov kot nad nesmotrno porabo denarja. Ker nas skrbi za otroke!

Komaj čakam. Spet bomo lahko v strokovnih debatah sodelovali z nepodprtimi mnenji in zagovarjali nestrpnost pod pretvezo svobode govora. Pri tem nam bodo pomagali novinarji, ki bodo skrbeli zato, da bodo vsa mnenja predstavljena v javnosti. Ker smo se zato borili!

A obstajajo ljudje in lobiji, ki nam bodo to veselje skušali preprečiti. Aktivisti, ki bodo ljudi še naprej učili o varni in zasebni uporabi informacijske tehnologije, protestniki, ki bodo e-nabiralnike poslancev polnili z zahtevami po spoštovanju volje državljanov, bralci in gledalci, ki bodo učinkovito sesuvali mrhovinarska medijska podjetja ter uporabniki spleta, ki se bodo zavedali pomembnosti odprtega in svobodnega interneta. Ne zase, ampak za vse.

Uprimo se jim! In srečno!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan