fda_bleach_poster

Mogoče bo tole bolj učinkovito. Ker so avtorji knjige o MMS kapljicah očitno na turneji po slovenskih splošnih knjižnicah, bomo pisali združenju slovenskih splošnih knjižnic.

Ker imajo na spletnem mestu zapisano, da je osnovni namen združenja “razvijanje in poenotenje delovanja knjižnic ter sodelovanje pri oblikovanju nacionalnih, globalnih in kulturno političnih opredelitev na področju splošnih knjižnic,” jih bomo prosili, naj razvijejo poenoteno delovanje in predavanj o MMS kapljicah ne promovirajo v svojih članicah.

Spoštovani!

Na spletu sem zasledil več napovedi dogodkov v splošnih knjižnicah po Sloveniji, kjer bodo avtorji predstavljali knjigo Priročnik MMS: zdravje v lastni odgovornosti. MMS je kratica, ki v tem primeru pomeni Čudežni mineral in ki vsebuje razredčen natrijev hipoklorit oziroma po domače – varikino. To je sredstvo, ki ga v gospodinjstvih uporabljamo za beljenje oblačil.

O MMS kapljicah lahko na uglednih spletnih mestih beremo opozorila in poročila o katastrofalnih posledicah uporabe.

Predavanje so avtorji že izvedli v večih splošnih knjižnicah, v nekaterih pa ga bodo še izvedli. Na srečo smo s posredovanjem že dosegli, da so predavanje odpovedali v knjižnici Piran, sedaj pa vas prosimo, če nam pomagate na daljši rok preprečiti, da bi knjižnice promovirale tako sporno in hudo nevarno vsebino.

Prirejanje predavanj in promocija MMS kapljic je zelo sporna in si ne zasluži mesta v javni knjižnici, ki s svojo vlogo v javnem prostoru pomembno vpliva na izobrazbo lokalnega prebivalstva. Prosimo vas, da si ne delate sramote, da v javnih knjižnicah ne promovirate šarlatanskih praks, ki so potencialno SMRTONOSNE in da takih predavanj ne promovirate.

S spoštovanjem,

Domen

Sporočilo pošljite predsednici Združenja, Vesni Horžen, na vesna.horzen@zdruzenje-knjiznic.si ter predsedniku častnega razsodišča Združenja, Matjažu Neudauerju na  matjaz.neudauer@knjiznica-ptuj.si