fda_bleach_poster

Pred nekaj dnevi smo s prijatelji začeli in uspešno zaključili z akcijo “Ne seri!”, v katerem smo knjižnice opozarjali na problematičnost predavanja o MMS terapiji. Takrat sem prevajalki problematične knjige spisal Facebook komentar, ki ga sedaj v malce predelani obliki objavljam še tukaj, za referenco.

MMS terapija (Miracle Mineral Supplement therapy) je na več uglednih spletnih mestih označena kot zelo nevarna in potencialno smrtonosna.Že ime samo je zelo zavajajoče, saj zadeva ni prav nič čudežna, niti ni bazirana na mineralih, temveč je glavna sestavina kapljic navadna razredčena varekina.

Na Irskem recimo so starše otrok, ki so jih zdravili z MMS terapijo, obiskali policisti in proti staršem uvedli preiskavo (http://www.irishexaminer.com/ireland/parents-quizzed-over-bleach-treatment-for-autism-323563.html) Hkrati so britanski mediji večkrat opozorili na neznanstvenost in škodljivost take terapije (http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-33079776). Podobno so odreagirali tudi drugod po svetu, opozarjajo tudi na zelo problematično preteklost prodajalcev tega zvarka (http://www.express.co.uk/news/uk/585888/Church-cancer-autism-cures-kill). V Združenih državah Amerike so človeka, ki je prodajal MMS zvarke, obsodili na večletno zaporno kazen (http://consumerist.com/2015/10/28/man-who-sold-industrial-chemical-as-miracle-mineral-solution-sentenced-to-51-months-in-jail/).

Tudi državne agencije v več državah opozarjajo, da je pitje razredčene klorirane raztopine zdravju nevarno in ga odsvetujejo (http://www.healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2014/41859a-eng.php in https://www.sta.si/2234645/nijz-odsvetuje-uporabo-cudeznih-kapljic-saj-gre-za-raztopino-belila).

Če vam neznanci prodajajo MMS terapijo kot zdravilo za raka, avtizem in vse ostale bolezni tega sveta, jim prosim ne nasedajte. Uradna medicina mogoče res nima vseh odgovorov na vsa vprašanja, a pri MMS terapiji je mnenje enotno – razredčena varekina vam bo samo še bolj škodovala.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan