Koncertno sezono 2018/19 otvoriti tako bogato, kot je bil koncert skupine Therion v Kino Šiška z odlično predskupino (vem, da so bile tri, a sva prvi dve preskočila), je super popotnica za novo leto. Sploh če na koncertu predstavijo novo rock opero in odigrajo še venček klasik iz svoje dvajsetletne dobe ustvarjanja.

Začnimo na začetku. Pri ruskih Imperial Age, ki so kot zadnja predskupina ogrevali občinstvo Kina Šiška. Sicer se je koncert začel že ob šestih, ampak kdo ima čas za to. Že tako sem bil na začetku kar malo slabe volje, ker je bil koncert napovedan za ob osmih zvečer, Therion pa so nato na oder stopili malo pred deseto. A nič hudega, Imperial Age so z okrasjem iz srednjega veka in spevnim razvijanjem težkometalnega zvoka več kot odlično opravili svoje delo in otvorili simpatičen metalski večer.

Nato so na oder prikorakale zvezde večera in za otvoritev odigrale Theme of The Antichrist iz najnovejšega albuma Beloved Antichrist, ki je začrtala smer, v kateri so se švedski težkometalci gibali do konca večera. Odlični vokali, krasna instrumentalna spremljava in razgiban program hitrih komadov in počasnih balad iz vseh obdobji njihovega ustvarjanja so naredile res odličen večer.

Therion Setlist Kino Šiška, Ljubljana, Slovenia, European Tour 2018

Tako je bila edina slaba stran večera dejstvo, da koncerti ni bil razprodan in da sem se v občinstvu počutil zelo mladega, saj je bila povprečna starost obiskovalcev takole čez palec kar nekje proti drugi polovici štiridesetih let. Čeprav se starost občinstva ob zaključnemu “To Mega Therion” ni dosti poznala, saj je cela dvorana skupaj z bandom zaključila izredno prijeten večer.

Pod črto je šlo za zabaven večer, poln glasbenih domislic in odličnega sprehoda po ustvarjalni poti enega plodnejših in glasbeno dovršenih skupin. Da bi bilo takih večerov tudi v prihodnje čim več!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan