Še ena tistih skupin, za katero sem moral (pre)dolgo čakati za ogled v živo, a se je čakanje ob novem albumu The thread that keeps us več kot izplačalo. Band je s spremljevalno skupino naredil odličen žur, predstavil nove komade in preigral svojo diskrografijo, na kateri ni manjkalo mirnih balad in latinskih poskočnic.

Na Calexico sem naletel pred skoraj petnajstimi leti, zelo verjetno v filmu Collateral, kjer so Calexico odigrali še danes odlično odfukačino Guero Canelo. Podobno kot Gotan Project, ki prihajajo iz Španije, se ameriški Calexico (ime skupine je hkrati tudi ime ameriškega mesta na meji z Mehiko) napajajo iz zgodovine latinskih ritmov, ki jih kombinirajo z rock kitarami in bobni ter različnimi godali.

Ljubljanski koncert ni bil razprodan, a je bilo v Kino Šiška kar nekaj občinstva, ki so skupaj z bendom poskakovali in plesali do zaključnega bisa z že prej omenjeno Guero Canelo. Vmes so nam namenili nekaj novega materiala, med drugim tudi The Town & Miss Lorraine ter Voices in the Field in se nato posvetili še klasikam Flores y tamales, Sunken Waltz in druge.

Res fino.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan