Ker na 16.11. obhajamo Mednarodni dan strpnosti, pošljite spodnje sporočilo oziroma oblikujte svojega. Zahtevajte odgovornost in ne odnehajte, dokler vam ne dajo vsebinskega odgovora!

Premier RS Marjan Šarec

Sporočilo pošljite na soj.kpv@gov.si

Spoštovani premier,

pred mednarodnim dnevom strpnosti sem na STA prebral vaš nagovor ob tem prazniku. Povedali ste, da moramo znati poslušati, stopiti korak nazaj in priznati napako.

Dovolite mi, da vas opozorim na veliko krivico, ki se dogaja v slovenskem prostoru tudi po zaslugi neaktivne politike. Od enajstega septembra 2018 prek različnih komunikacijskih kanalov sprašujem podjetje v večinski državni lasti, Telekom Slovenije, kako lahko s svojo večkrat nagrajeno družbeno koristno držo z oglaševanjem financira sovraštvo in laži portala Nova24TV.

Laži so dokazale neodvisne mednarodne organizacije in slovenska policija, Telekom Slovenije pa z oglasi še vedno financira medijsko produkcijo, ki v slovenski prostor vnaša razdor, sovraštvo in nestrpnost. Ne pomagajo večkratni pozivi javnosti, ne pomagajo pritiski s strani nevladnih organizacij – Telekom Slovenije še naprej financira sovraštvo in laži skozi oglaševanje. Dokazi so na voljo na https://www.dsavic.net/2018/11/15/mednarodni-dan-strpnosti-poslji-sporocilo/

Spoštovani premier, v svojem pismu ste zapisali, da ne smemo biti strpni do nestrpnosti. Strinjamo se. Hkrati menimo, da podjetja v večinski državni lasti ne bi smela z oglaševalskim proračunom financirati spletnih portalov, ki v slovenski prostor vnašajo nestrpnost, sovraštvo in laži. Prosimo vas, da s pozicije predsednika vlade naredite vse, kar je v vaši moči, da se spletni portali laži in sovraštva ne bodo napajali s financami državnih podjetij.

Hvala.

Podpis

Telekom Slovenije

Sporočilo pošljite na pr@telekom.si, pr@telekom.si, info@telekom.si, rudolf.skobe@telekom.si, tomaz.seljak@telekom.si, ranko.jelaca@telekom.si, dean.zigon@telekom.si

Spoštovani,

že več mesecev vas sprašujemo, kako lahko z oglaševalskim proračunom financirate medijsko produkcijo sovraštva, laži in nestrpnosti. Kako gre to skupaj z vašim etičnim kodeksom in zakaj vztrajate pri oglaševanju navkljub večkratnim pozivom in dokazom, da oglašujete na lažeh, sovraštvu in nestrpnosti.

Danes je mednarodni dan strpnosti. Premier Marjan Šarec je v svojem nagovoru pojasnil, da moramo znati poslušati, da moramo znati stopiti korak nazaj in da moramo biti strpni do večine stvari, razen do nestrpnosti.

Poslušajte nas! Od enajstega septembra vas prosimo za odgovor na vprašanje skladnosti vašega etičnega kodeksa, v katerem lahko beremo velike besede o odgovornosti do državljanov, o spoštovanju različnosti in o spoštovanju dostojanstva. Vi molčite. Na mednarodni dan strpnosti vas pozivamo k poslušanju javnosti, ki od vas terja odgovore!

Stopite korak nazaj! Oglasi na portalu Nova24TV niso skladi z vašim etičnim kodeksom. Oglašujete na lažeh, na homofobiji, na ksenofobiji. Oglašujete na dokaznaih lažeh, na nestrpnih vsebinah, na sovraštvu. Stopite korak nazaj. Umaknite oglase. Prenehajte s financiranjem sovraštva in laži!

Priznajte napako! Vsakemu se lahko zgodi. A vseeno se je treba v nekem trenutku vprašati – koliko časa bomo še vztrajali pri lastnih slabih praksah, ki so v nasprotju z našim etičnim kodeksom, z razumom, ki mejijo na korupcijo? Umaknite oglase. Bodite ljudje. Prenehajte s financiranjem sovraštva in laži!

Bodite strpni, a ne do nestrpnosti! Prenehajte s financiranjem sovraštva, razisma, homofobije, ksenofobije. Prenehajte z oglaševanjem na Nova24TV ali pa vsaj pojasnite, da vas financiranje zgoraj omenjenih stanj ne moti. Bodite ljudje!

Hvala.

Podpis

Slovenski državni holding

Sporočilo pošljite na prijava.nepravilnosti@sdh.si, pr@sdh.si

Spoštovani!

Danes praznujemo mednarodni dan strpnosti in premier je v svojem nagovoru poudaril, da ne smemo biti strpni do nestrpnosti. Telekom Slovenije že več mesecev oglašuje na dokazanih lažeh, na homofobiji, na ksenofobiji, na nestrpnih vsebinah portala Nova24TV in televizijskem etru istega medija.

Za tako oglaševanje nima jasnih razlogov. Portal ni marketinško zanimiv, gledanost tega programa ne dosega kritične javnosti, oglaševanju na tem portalu so se v preteklosti zaradi opozoril že odpovedala velika podjetja, kot je Samsung.

Telekom Slovenije vztraja in v javnosti vzbuja sume o koruptivnem ravnanju. Pozivi javnosti, odpovedovanje storitev in selitev h konkurenci ga ne ganejo. Na pozive javnosti se ne odziva, izmika se odgovornosti ter še naprej financira medijsko produkcijo sovraštva skozi oglaševanje.

Prosimo, ukrepajte.

Podpis

Dokazi laži

Trditve je demantirala slovenska policija.

Trditve je demantirala neodvisna organizacija Hoax Slayer.

Trditve je demantirala mednarodna organizacija PolitiFact.

 

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan