Prejšnjič smo izpostavili dejstvo, da je Telekom Slovenija lansko leto zakupnike oglasnega prostora obvestil, da naj bodo pozorni pri vmeščanju Telekom oglasov.

Danes bomo avtorico tega sporočila naslovili z obvestilom, da se zakupniki tega naročila očitno ne držijo. Avtorica je namreč direktorica marketinga Mojca Avšič, zagotovo jo mora zanimati, da se nekdo ne drži njenih navodil.

Spoštovana!

Lansko leto ste zakupnike oglasnega prostora obvestili, da naj bodo pri vmeščanju vaših oglasov posebej pozorni in da “naših oglasnih sporočil ne umeščate oz. pozicionirate ob uredniške vsebine, ki bi lahko spodbujale kakršnokoli obliko nestrpnosti ali diskriminacije zaradi spola, rase, barve kože, starosti, zdravstvenega stanja, verskega, političnega ali drugega prepričanja, narodnostnega in socialnega porekla, premoženjskega stanja, spolne usmerjenosti ali drugih osebnih okoliščin.”

To je sicer pohvalno, a nastal je nov problem. Vaše oglase lahko gledamo tudi v etru televizije Nova24TV, ki z voditelji in gosti redno krši zgoraj napisano pravilo – primeri iz januarja.

Vesel bom, če boste tudi v tem primeru odreagirali in poskrbeli za ugled lastne blagovne znamke. Saj veste – tisto, kar res šteje. Zdi se mi namreč sramotno, da se vaši oglasi pojavljajo v mediju, ki zanika klimatske spremembe, ki govori o Soroš zarotah in ki poimensko žalijo posameznike in posameznice.

S spoštovanjem,

XXX

Zgornje sporočilo pošlji na mojca.avsic@telekom.si

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan