Nagrado Oglaševalec leta vsako leto podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica. Letos se je med finalisti znašel tudi vaš in naš Telekom Slovenije, ki po našem mnenju ne bi smel dobili nagrade.

Zakaj ne?

V kriterijih je namreč jasno napisano, da mora zmagovalec med drugim

spoštovanje visokih strokovnih in etičnih standardov, še zlasti Slovenskega oglaševalskega kodeksa in dokumentov Dobre prakse, ter strokovni prispevek k razvoju tržno-komunikacijske stroke.

(SOZ, 2019)

Več kot očitno je, da podjetje Telekom Slovenija teh standardov ne dosega, saj od lanskega leta ne zmore jasnega odgovora na vprašanje skladnosti oglaševanja v mediju sovraštva, svojo oglaševalsko prakso pa podčrtava z ignoriranjem javnosti, svojih uporabnikov in navsezadnje tudi interne javnosti.

Pošlji poziv zbornici!

Spodnji poziv pošlji na Oglaševalsko zbornico – info@soz.si – in povej naprej!

Pozivam Slovensko oglaševalsko zbornico, da podjetje Telekom Slovenije zaradi očitnega družbeno neetičnega obnašanja izloči iz tekmovanja za Oglaševalca leta.

Menim namreč, da nesprejemljiva praksa podjetja Telekom Slovenija, ki nadaljuje s posrednim podpiranjem sovraštva in laži skozi oglaševanje na mediju Nova24TV – mediju, v katerem gostijo šoviniste, rasiste, kjer objavljajo laži in politično propagando, mediju, ki dobiva denar iz strani podjetij, povezanimi z Orbanovim režimom – ne sme biti nagrajena s cehovsko nagrado.

Telekom Slovenija se ne odziva na pozive javnosti, ki jo zanima, kako Telekom Slovenija oglaševanje na mediju, kjer lahko poslušamo žaljivke tipa »Domen Savič je družbeni parazit«, kjer gosti zanikajo podnebne spremembe, kjer gosti in voditelji oddaj govorijo večkrat dokazane laži, usklajuje s svojo družbeno-koristno držo in etično odgovornostjo.

Ker je Slovenska oglaševalska zbornica v svojih kriterijih za izbor eksplicitno izpostavlja spoštovanje visokih strokovnih in etičnih standardov, še zlasti Slovenskega oglaševalskega kodeksa in dokumentov Dobre prakse, ter strokovni prispevek k razvoju tržno-komunikacijske stroke, menim, da bi nagrada podjetju, ki kot EDINO od letošnjih finalistov in eno od TREH podjetij oglašuje v etru sovraštva, pomenila legitimacijo take prakse.

Telekom Slovenije se v svojem financiranju sovraštva skozi oglaševalski proračun po mojem mnenju obnaša izredno neetično in družbeno škodljivo, saj posredno financira medijsko produkcijo, ki v slovenski prostor vnaša razdor, laži in nestrpnosti, hkrati pa izkazuje izredno neprofesionalno komunikacijsko držo in na pozive javnosti odgovarja z molkom in zavajanjem.

S spoštovanjem,

XXX

Več nas bo, prej bomo na cilju!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan