Vse skupaj je zelo čudno.

Šarčeva vlada je na predlog kabineta premiera v začetku januarja 2019 na mesto člana uprave Telekom Slovenija predlagala in potrdila Vido Žurgo.

Mediji so takoj opazili, da je na fakulteti za državne in evropske študije (t.i. Jambrekovi univerzi) doktorirala pri Damirju Črnčecu, a nadaljne brskanje po njeni preteklosti kaže, da to ni edina povezava med SDS in Šarčevim kabinetom.

Mlada Vida Žurga

Vida Žurga je (vsaj) od 2012 do 2013 delovala v podmladku SDS. O tem pričajo objave na Facebook omrežju, ki Vidin elektronski naslov na SDS poštnem strežniku ponujajo kot mesto za rezervacijo mesta za krvodajalsko akcijo, na Facebooku pa se njeno ime znajde tudi poleg objav pri dogodkih paranevladne organizacije VSO.

Vida Žurga računa

V Erar bazi lahko vidimo, kako je Vida Žurga leta 2016 opravljala računovodske posle v povezavi z Osnovno šolo Frana Albrehta Kamnik.

To je projekt, zaradi katerega opozicija Šarcu očita nesmotrno porabo denarja, naši viri pa pojasnjujejo, da zadeva ni tako iz trte izvita, saj naj bi nad projektom bedel samo Šarec. Dostop do podatkov je morala za revizijo imeti tudi Vida Žurga.

Vida Žurga takrat ni bila več članica podmladka SDS oziroma naj bi iz do takrat iz strankarsko povezanih struktur izstopila, a pojavlja se novo vprašanje – zakaj ji v letu 2019 še vedno deluje elektronski naslov na SDS poštnem strežniku? Ima stranka navado puščati dostop do pošte nečlanom njihovih struktur?

Vida Žurga doktorira

Vida Žurga leta 2017 doktorira. Pri Damirju Črnčecu. To je vesel dan za njeno mamo Jožico, ki na Facebook objavi več fotografij s pripisom: “Danes je tak dan, ko sem lahko še posebej ponosna na svoje otroke. Vida, iskrene čestitke ob uspešnem zagovoru doktorata.”

Objavo všečka 142 ljudi, med drugim tudi Sonja Ramšak, Alenka Helbl, Patricija Šulin, Roman Leljak, Borut Rončevič, Tomaž Slokar, Janez Tomažič, Janez Vidmar, Marija Pavlič, Robert Fojkar, Brigita Škrabar, Verica Štante

OK, razumem. Ljudje so še vedno ljudje in živjo tudi mimo stranke, a na objavo o doktorici, ki z SDS nima nič, se za moje pojme lepi veliko preveč strankarskih veljakov.

Mogoče Vidin SDS poštni naslov na vida.zurga@sds.si (zadnja preverba 22.3.2018 ob 7:45) še vedno deluje tudi zato, da družina ostane v stiku.

Vida Žurga pride na Telekom

Januarja 2019 Vida Žurga pride na Telekom Slovenije.

Imenuje jo premier Marjan Šarec, baje zato, ker ga je leta 2016 tako navdušila z revizijo poslovanja občine. Mogoče. Igra tukaj kakšno vlogo njeno revizijsko delo in pregledovanje papirjev problematičnega projekta? Ne vemo. Igra tukaj kakšno vlogo povezanost s Stranko? Ne vemo. Igra tukaj kakšno vlogo njen doktorski mentor? Ne vemo.

Lahko da gre vse celi zadevi za pomanjkanje kadrovskih rešitev novega premiera, lahko da gre za zaupanje svojemu Damirju, lahko da gre za njene domnevno odlične kvalifikacije na področju financ. No, kot vemo, se politika v delovanje državnih podjetij ne vmešava – kako naj si drugače razlagamo nadaljevanje oglaševanja na sovražnem portalu, ki je povezan z Orbanom?

A vendar.

Imenovanje osebe s tako preteklostjo na mesto v državnem podjetju, ki izdatno financira eno od glavnih legel sovražnosti v Sloveniji, daje vsemu skupaj grenak priokus.

Vse skupaj je zelo čudno.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan