Če ste spremljali zadnjo sago okrog potrjevanja novih predstavnikov civilne družbe v programski svet zavoda RTV Slovenija, potem že veste, kakšno blamažo si je naredila koalicija sovraštva s potrditvijo sedmih palčkov.

A že takrat smo opozorili, da je pri več kot šestdesetih kandidatkah in kandidatih za mesto predstavnikov javnosti v programskem svetu javnega zavoda RTV Slovenija eno mesto ostalo prazno. Da, na izbiro so imeli več kot šestdeset ljudi, a noben ni bil dovolj dober za osmo mesto.

Sedaj je zunaj razpis še za to mesto in kot v preteklosti se tudi sedaj ponujam kot kandidat. Še vedno menim, da je javni medij pomemben branik demokracije, še vedno menim, da mi moje izkušnje v medijskem in oglaševalskem svetu omogočajo celostno in kritično analiziranje razmer in še vedno menim, da bom s svojo prisotnostjo v programskem svetu lahko pomagal pri izboljšanju položaja edinega javnega medija v Sloveniji.

Postopek predloga kandidature je opisan spodaj, vesel bom, če bo predlagateljev čim več. Hvala vsem vnaprej!

Postopek

  1. Na trdi disk računalnika si naložite predlog kandidature (.doc, 30kB)
  2. Izpolnite podatke o predlagatelju in utemeljitev kandidature. Lahko izpostavite moje delovanje na področju medijske pismenosti, medijskega aktivizma, boja proti sovraštvu, delovanja na področju boja za digitalne pravice.
  3. Predlogu kandidature dodajte moje soglasje h kandidaturi (.pdf, 150 kB)
  4. Vse skupaj natisnite in pošljite na naslov: Državni zbor, Mandatno-volilna komisija, Šubičeva 4, p.p. 636, 1001 Ljubljana s pripisom JAVNI POZIV – Programski svet RTV

Časa imate do srede, 10.6.2020!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan