Na financiranje propagande in sovaštva skozi oglaševalske pogodbe opozarjamo že več let.

Eden rednih financerjev sovraštva je tudi trgovec Mercator, ki s svojimi oglasi vztraja na enemu od glavnih virov sovraštva in neonacistične propagande. Mercator se ne odziva na vprašanja in pozive, a v tujini se trend trgovin na drobno, ki se opredeljujejo do financiranja sovraštva, povečuje.

A group of leading UK supermarkets have joined together to take a stand against a racist online backlash that followed Sainsbury’s Christmas advertisement featuring a black family. (vir)

The French retail chain Carrefour has confirmed the withdrawal of its latest advertising campaign from Polish state television over LGBT rights. (vir)

Nikomur ni jasno, zakaj Mercator plačuje za oglaševanje na tovarni sovraštva (splet in eter), saj po mnenju sogovornikov iz oglaševalske agencije, ki upravlja z zakupom oglasnega prostora za Mercator oglasi na tovarni sovraštva ne dosegajo relevantnih marketinških številk.

Dosedaj se z Mercatorjem nismo ukvarjali tako intenzivno kot s Telekomom, je pa Mercator vsa elektronska sporočila in vprašanja na družabnem spletu ignoriral. Načeloma gre za zelo aktivno blagovno znamko na spletu, na Twitterju je pred dnevi recimo takole podprl poziv po donaciji spletnih kamer za šolarje v socialni stiski.

Vprašajmo o sovraštvu

Naslovite vprašanje na Mercatorjev Twitter račun oziroma pošljite vprašanje prek spletnega obrazca.

Vprašajte ga, če bo sledil zgledu iz tujine in se končno opredelil do oglaševanja na sovraštvu, nestrpnosti in strankarski propagandi ter se odločil, ali je oglaševanje na takih vsebinah res najboljša poteza.

Več nas bo, prej bomo na cilju!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan