O avtorju

LinkedIn Twitter RSS Feed YouTube Vimeo Flickr Shelfari

Domen Savič, univerzitetni diplomirani novinar, ki je z odliko diplomiral iz teme “Blogi in množični mediji – dve strani istega kovanca” ima z družboslovnimi vidiki spletnih tehnologij več kot deset let izkušenj. Leta 2003 je kot eden prvih slovenskih piscev spletnih dnevnikov začel o fenomenu spletnih medijskih vsebin tudi predavati in na temo objavljati strokovne in publicistične članke in to počne še sedaj. Njegovi članki so objavljeni v publikacijah Medijska preža, Dnevnikov Objektiv in Monitor.

Želite naročiti članek za svojo publikacijo? Pišite mi!

V Sloveniji je na Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za humanistične študije v Kopru in Pravni fakulteti v Mariboru izvedel več vabljenih predavanj z okroglimi mizami, poleg tega pa je zadnja leta redni gost Študentske arene, kjer predava o ustvarjanju spletne prisotnosti in potencialu spleta pri iskanju prve zaposlitve.

Poleg predavanj in delavnic na Univerzah v Sloveniji redno izvaja predavanja v Multimedijskih centrih po vsej Sloveniji (Kiberpipa v Ljubljani, Kibla v Mariboru, Pina v Kopru), predava pa tudi za podjetja in zaključene skupine (Izobraževalno središče RTV Slovenija, Urad vlade za komuniciranje, Založba Rokus…).

Želite pripraviti predavanje na temo spletne komunikacije? Pišite mi!

Med drugim je o spletni komunikaciji politikov predaval tudi na Vienna Blogging Forum 2010 in bil leta 2009 kot edini slovenski predstavnik povabljen na svetovno tekmovanje v pisanju kritičnoreflektivnih blogov Think about it.

Od leta 2005 je sourednik portala E-demokracija.si, ki je leta 2011 kot najboljši projekt e-vključevanja in eparticipacije v Sloveniji nominiran za nagrado World Summit Award.