Domen Savič (1981) je diplomant Fakultete za družbene vede v Ljubljani, kjer je z odliko diplomiral na temo državljanskega novinarstva in spreminjajočega se obraza novinarstva kot četrte veje oblasti v informacijski družbi.

Najprej je kot novinar deloval znotraj javnega medija RTV Slovenija, kjer je soustvarjal oddajo o informacijski družbi Resnična resničnost (2002), nato pa pomagal vzpostaviti spletno uredništvo časopisne hiše Dnevnik (2006), kjer je pokrival dnevno politiko in informacijsko družbo.

Po dveh letih se je izkusil še kot ustvarjalec vsebin za splet in producent digitalnih projektov znotraj podjetja Innovatif (2008), ustanovil lastno podjetje za digitalni marketing 5do9 (2012) in nato začel delovati kot ustvarjalcev vsebin znotraj podjetja Ekipa2, slovenska podružnica podjetja Outfit7 (2013). Za kratek čas je deloval tudi kot vodja odnosov z javnostmi na Registru domen znotraj zavoda Arnes (2017) in kot direktor marketinga v zagonskem podjetju Iryo (2018). Leta 2020 je postal višji predavatelj na fakulteti DOBA, kjer poučuje predmet Trendi digitalnega marketinga.

Že med študentskimi leti se je profiliral tudi kot govorec in predavatelj ter za različne naročnike in priložnosti še danes izvaja delavnice in predavanja s področja digitalnih trendov ter informacijske družbe ter objavlja analize in komentarje s tega področja. Deloval je tudi kot svetnik javnega zavoda RTV Slovenija (2016) in kot vodja razvoja politik znotraj mednarodnega združenja Digital Communication Network (2017).

Leta 2015 je ustanovil neprofitni zavod Državljan D, ki se kot prvi v Sloveniji primarno ukvarja z izzivi človekovih pravic v informacijski družbi, medijsko pismenostjo in aktivnim državljanstvom. Znotraj zavoda nastajajo projekti, ki se ukvarjajo z nevtralnostjo interneta, varnostjo in zasebnostjo digitalnih komunikacij, medijsko pismenostjo in vključevanjem državljank in državljanov v odločevalske procese.

Fotografije

Fotografije so zaščitene z licenco Creative Commons, avtor je Lenart Kučić.

Kontakt

Z mano lahko stopite v stik na naslednje načine: