Obama in Facebook – v Studio City

30.06.2008Osebno

[flashvideo filename=”http://www.ljudmila.org/~savicd/wp/obama.flv” /]

The point I was trying to make: Facebook does not make you cool. If you are good, you look cool on Facebook.

 

8 komentarjev na “Obama in Facebook – v Studio City

 1. Centrifuzija

  No, ampak povedal si tudi kaj drugega. Zdaj te pa vprašam dvoje.
  – Ali se stranke res nič niso naučile, če se nekatere (Zares, LDS, SD – v tem vrstnem redu) že več kot pol leta trudijo z vsebinami, blogi, videi, skupnostmi na inetu?
  Sorry, ampak tvoja izjava daje vtis, da zadnjih nekaj mesecev nisi odprl nobenega od teh treh sajtov. Tole me je res zbodlo.
  – Ali je K.Kresal kul na Facebooku? In zakaj?

   
 2. Centrifuzija

  Za začetek; sajt ti ne dela v brskalniku, ki ga uporablja 65-70% ljudi. Zaradi tega razloga tudi ni tukaj prvega komentarja na zapis, ker tale obrazev v IE ne dela.

   
 3. Domen

  Citat, ki ga ni v prispevku, pa sem ga v pogovoru vseeno izrekel, je naslednji: “Dokler ljudje ne bodo imeli občutka, da lahko v sodelovanju s političnimi veljaki nekaj spremenijo, toliko časa bo čisto vseeno, kaj ti politični veljaki komunicirajo čez vse mogoče kanale.”

  Stranke se trudijo. In ravno v tem je problem. Politiki bi morali celoten mandat komunicirati preko določenih kanalov, tako da bi ljudje lahko vedeli, kje in kako lahko stopijo v stik z njimi. Res je, da se naše stranke zadnje čase vse bolj osredotočajo na splet, vendar to počnejo okorno in brez resnega načrta. Važno je, da s(m)o gor. In da se “trudimo”. Trudimo za kaj točno?

  Težava je tudi na strani volilnega telesa, ki ni navajeno participacije, še več, spletne participacije. Kje pa ljudem pride na pamet, da bi preko Facebooka politične veljake in veljakinje spraševal relevantna vprašanja? Politika je kurba in vsi so isti in dokler bo razumevanje tako, se lahko vsi še tako trudijo, pa napredka ali razcveta ne bo.

   
 4. Centrifuzija

  Čakajta malo. Dejstvo je tudi, da so ljudje (in predvsem mediji) bolj pozorni pred volitvami, ker to pač postane del medijske agende in aktualno? Fora je v tem, da že leta vse stranke imajo sajte, redno objavljajo novice, ki omogočajo komentarje, imajo tudi kontaktne obrazce, ampak se pa res lotijo prenov leto in pol leta pred volitvami. A ni to logično? Si predstavljata, da ne bi tega storili? Da bi prenovili CGP, slogan, sajt … eno leto po volitvah, pred naslednjimi volitvami pa ne? V medijih bi bili deležni negativnih kritik in cela jeba.

  In zdaj poglejmo Danila Turka na Facebooku. Najbolj aktiven my ass. Potrjujejo mi prijatelje in občasno naložijo kakšno fotko. Vsega ostalega ni. Če pa pogledata tisti celoten mini-feed, bo pa jasno, da se pred 16.6 nekdo zelo zelo zelo dolgo časa ni pritaknil Facebooka. Da o ljubiteljskem bloganju, ki ga je tako veselilo med kampanjo sploh ne govorim.

  Ampak to je normalno, da se je nek resen politik ne zajebava z vsemi temi jajci. Predsednik države je, jebela, ne pa nekdo, ki si bo Facebook urejal in tam komuniciral z vsemi možnimi čudaki. Jasno, če pa bi radi vzpostavili komunikacijo z njim, je pa temu namenjen poseben Urad.

   
 5. ruph

  hmm.. ja.. sej se strinjam .. it’s fobvious … takrat ko se vse vrti okrog glasovanja ljudstva imajo vsi profile in pišejo svoje zgodbe po blogih. Cilj je jasen…

  Zdi se mi le, da bi bila lahko ta komunikacija odprta večkrat. Recimo zakaj nima XY politik odprte klepetalnice vsak prvi ponedeljek v mesecu, pač da mu bi lahko vsak državljan zastavljal vprašanja in poslušal odgovore. Mislim, sedaj je to možno, smo prerasli tv in časopisje in s tem enosmernost…

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.