Lepi in pametni

07.09.2008JavnoOsebno
Edge at WWE One Night Stand 2007.

Povezujem dve stvari – predstavitvene nagovore političnih veljakov katerekoli slovenske stranke in razburjanje sodelavke Nine, ko je videla spletno mesto za konferenco Edge, kjer moraš v prijavnici našteti svoje tri največje življenske dosežke.

Poanta povezave – kako osmislimo lastne dosežke oziroma kako skušamo prodati svojo neuspešnost. Na misel mi pride pregovor “Bolje zadnji v mestu kot prvi na vasi”, kjer vedno več (priznam, tudi sam) ljudi pakira svoje (ne)uspehe in jih skuša prodati za čim več denarja.

Pri politikih je to še toliko bolj očitno. Na tem mestu ne bom izpostavljal posameznikov, saj sem prepričan, da bralci vedo, o čem govorim. O nagovorih tipa “Imam odgovorne položaje na večih projektih, ki so vpeti v širšo sliko delovanja naše organzacije”, ki ne povedo nič o vsebini, veliko pa o drži.

Zdi se mi, da v podobnih primerih avtorji prepričujejo same sebe in upravičujejo lastni obstoj oziroma položaj. Kar je čisto prav in lepo, dokler posameznik svojih neuspehov ne skuša prodajati kot uspehov in dokler ni vsaka stvar uspeh (sam po sebi).

Reblog this post [with Zemanta]
 

En komentar na “Lepi in pametni

  1. sodelavka Nina

    Moje razburjanje je šlo sicer bolj na račun “elitizma” oziroma “zaprtosti” te družbe uspešnih podjetnikov, ki si bodo na konferenci izmenjavali izkušnje znanje in ideje. Mogoče se motim, ampak zdi se mi, da za posedovanje ali razvijanje dobrih idej ni nujno, da si ravno podjetnik in da z zapiranjem v tovrstne kroge organizatorji sploh ne spodbuajo kroženja znanja.

    In kot si napisal tudi ti, sodelavec Domen, je trkanje po prsih zaradi “sodelovanja pri projektih, ki so vpeti v širšo sliko delovanja njihove organizacije” naravnost patetično. Ljudem, ki naredijo kaj opazno dobrega, se ni potrebno hvaliti s takšnimi puhlicami, poleg tega med svoje največje dosežke štejejo vse kaj drugega kot “skrb za razvoj projektov na bilateralni ravni”.

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.