Vsak med nami si je včasih zaželel, da bi določeni spletni zapisi o njemu izginili iz obličja spleta oziroma da bi bila spletna pokrajina posajena s samimi lepimi rožicami. To zagato ljudje rešujejo na različne načine:

  • Izbrišite vse, kar lahko. To pomeni brisanje blogov, e-naslovov, zapisov na različnih forumih in podobnih mestih, do katerih imate dostop.
  • Izbrišite se iz iskalnikov. Google in Yahoo ponujata možnost uporabe orodja za brisanje zadetkov, ki zelo zmanjšajo prisotnost vsebin, povezanih z vami.
  • Pišite skrbnikom spletnih mest. Če prva dva koraka spodletita, lahko skrbnikom pišete in jih osebno prosite za izbris spornih vsebin.
  • Brskajte anonimno. S pomočjo proxy strežnikov lahko spletna mesta obiskujete anonimno, prav tako pa na spletnih mestih in v obrazcih ne puščate sledi.
Če zgoraj našteti koraki ne pomagajo, obstajajo tudi plačljive metode.
Povzeto po SmashGods.

Lahko pa poslušate bivšega nogometnega boga in mamilaša, Diego Maradono. Diego se je s pravniki spravil nad argentinski Google in dokazal, da mu spet ni nič jasno. Diego je namreč pri argentinski podružnici iskalnika Google dosegel, da se med prikazanimi zadetki za njegovo ime prikazujejo samo “lepi” zadetki. Saj veste, Maradona je car, Maradona je genij in  Maradona je bog. Med zadetki pa ne boste našli zadetka Maradona snifa koko, Maradona je telebajsek in Maradona ne zna igrati nogometa.

Vseeno je Maradona to naredil tako, kot je igral nogomet. Bolj na pol. Tako je cenzuriral samo argentinsko podružnico in pozabil na “komercialno” različico, Google.com

To find a way around the ruling, users of Yahoo Argentina, which has complied with the ruling, need only go to the international version of the search engine (not covered by the ruling). Even entering an alternate spelling, such as “Maradon,” still turns up a massive number of links to actual Maradona articles. (Vir)

Nov rek pravi: Se spozna kot Maradona na internet.

Reblog this post [with Zemanta]

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan