Pred časom sem se s kolegi udeležil okrogle mize društva InCo, kjer smo z Lenartom Kućičem, Matejem Praprotnikom in Mirkom Štularjem debatirali o prihodnosti spletnih medijev v Sloveniji. Zadeva nas je tako navdušila, da smo sklenili organizirati nadaljevanje debate, na tem mestu pa ponujam posnetek celotne debate.

Prvi del:

Drugi del:

Tretji del:

Četrti del:

Če vas zadeva zanima, pa vas na tem mestu vabim še v Kiberpipo, kjer bomo 30.11.2010 pod naslovom “Čakajoč na revolucijo – okrogla miza o prihodnosti medijev” debatirali o isti temi. Tokrat v slovenščini. Še uradno vabilo…

Da smrt takim in drugačnim množičnim medijem napovedujejo vsakič, ko se na medijskem trgu pojavi nova tehnologija konzumacije vsebin, ni nič novega. Tudi zadnje bitke elektronskih bralnikov, ki naj bi nadomestili oziroma popolnoma spremenili klasično konzumacijo medijskih vsebin in jih počasi prihajajo tudi na slovenski medijski trg kažejo na to, da bomo v prihodnosti brali iste medije v novi embalaži ter se neprestano spraševali, kaj bo prinesel jutri.

Je sprememba distribucijskega principa res vrh razvoja slovenske medijske scene ali bi morali pogled usmerjati drugam? Bodo e-izdaje klasičnih medijev res nadomestile papir in radijske valove ter televizijske ekrane, ali pa bo novinec samo dopolnil medijski prostor? Kako so na prehod pripravljene medijske hiše oziroma zakaj je prehod na nove formate smiseln?

O teh in podobnih temah se bo na okrogli mizi Domen Savič, univ. dipl. novinar in asistent Fakultete za humanistične študije v Kopru pogovarjal z Lenartom Kučićem, novinarjem in kolumnistom Sobotne priloge, Matejem Praprotnikom, novinarjem in voditeljem radijskega programa Val 202 in Mirkom Štularjem, urednikom radijskega programa Val 202.

Se vidimo!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan