Po približno treh letih, odkar sva zadnjič (in paradoksalno prvič) slišala nizozemske opera metalce Within Temptation, sva se s kolegom Denisom odpravila na Dunaj, v meni rahlo sitno dvorano Gasometer. Tokrat sta se izkazala tako lokacija kot tudi bend. 

Vreme je bilo ravno prav oblačno, da sva se pred koncertom odpravila še v šetnjo po mestu, kjer začuda še ni nič okrašeno za prihajajoče novo leto. Pred dvorano se je ob sedmih že nabrala lepa vrsta za koncert nizozemskih metalcev Within Temptation in belgijske predskupine Triggerfinger.

Slednji so me po drži mičkeno spominjali na Grindermana, igrali pa soliden hard rock s primesmi bluesa. Zelo soliden nastop s simpatičnimi govornimi vložki pevca so bili dober uvod v koncert zvezd večera, polega tega pa sem opazil, da so za razliko od koncerta finske Apocalyptice tudi tehniki poskrbeli za dobro prezračitev dvorane.

Within Temptation, ki so svoj zadnji album, The Unforgiving, pospremili še s stripom in dokaj kvalitetno videoprodukcijo, so se na koncertu lotili tako novih kot tudi starih komadov. Večina koncerta je bila sicer posvečena novostim, a tudi stari feni niso ostali nepotešeni.

Skupina je bila vidno dobro razpoložena in navdušena nad množico. “Nismo vas pričakovali tako ZELO veliko,” je ob zaključku koncerta čebljala pevka Sharon, pa tudi ostalim se je videlo, da so nad vsem skupaj izredno zadovoljni, kar se je poznalo tudi na izvedbi.

Kvaliteta zvoka je bila zelo dobra, občinstvo zelo disciplinirano in vljudno, ambient pa odličen. Zelo dober je bil tudi vizualni del koncerta, kjer je skupina z lučjo in videom pri vsakem komadu pričarala zares lepo kuliso. Slab spomin na Gasometer, ki sem ga imel od koncerta Apocalyptice, je tako pozabljen, dvorana je bila zelo primerno prizorišče. Zelo lepo srečanje s skupino, ki mi je samo še utrdila lepe spomine nanjo.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan