OK, priznam – berem hitreje kot pišem. Kar je logično, saj nisem budala. Zato na tem mestu hiter sprehod po prebranih delih in preigranih igrah v zadnjem času. Jebiga, sej bo boljše.

Paul Bloom – How pleasure works

Krasen sprehod po človeški psihi, razvoju okusa in kriterija za ocenjevanje lepote in grdote. Bloom poanalizira in pokomentira nekaj psiholoških preizkusov, pojasni nekaj refleksov, ki nam podzavestno izoblikujejo percepcijo in vse skupaj zapakira v zelo berljivo čtivo. Če lajkaš, potem moraš to prebrat.

Stephen King – 11/22/63

Mojster se vrača. No, saj ne, da bi šel kam daleč stran, ampak tole je Kingova prva zgodba, ki se ukvarja s potovanjem skozi čas, King pa zgodovino šestdesetih poveže z umorom predsednika, kritiko separatistične politike v tistem času in vse skupaj začini s solidno romanco. Na eks.

Carlos Trillo, Domingo Mandrafina – Spaghetti bros, vol. 1

Družina. Biološka, mafijska in cerkvena, ki v primeru treh bratov povzroča nemalo težav. Jedrnat slog, preprosta risba in enovrstične šale popestrijo dogajanje, ki pa mu vseeno manjka razvoja in zgodbe, ki bi vlekla.

LEGO Lord of the Rings

Že dolgo se nisem tako na glas smejal pri katerikoli igri. Igričarski sprehodi po Middle Earth dopolnjujejo gagi in šale, vse skupaj pa je zapakirano v luštkano Lego animacijo. Za vsakega pravega fena obeh svetov.

Law&Order: Legacies

Detektivka, ki za izhodišče vzame znano TV serijo in nam v sedmih primerih predstavi delo detektivov in tožilcev. Zbiranje dokazov, zasliševanje prič in analiza scen zločinov na zabaven in napet način drži igralca do zadnjega primera. Dajmo še!

Brűtal legend

Jack Black? Hard rock? Zmaji? Vroče bejbe? Ja, tale igra izgleda kot mokre sanje rokerja, ki je odkril, da je računalnik dober tudi za igranje iger. Tretjeosebna pustolovščina z odprtim svetom, misijami in hecnimi dialogi, podprta s huuudim soundtrackom je zabavna. In fajn.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan