Stranka madžarskega pudlja se poslužuje novih metod zavajanja javnosti in ustvarjanja občutka, da je med ljudstvom priljubljena in da dela prav. Poskus validacije vladnih ukrepov v času koronakrize je tako prozoren, da se mu smejejo še meduze, a hkrati izredno nevaren – nakazuje namreč vedno večjo brezsramnost propagandistov na oblasti.

Furam irharce!

O Alenki Gotar smo povedali že vse, mogoče na tem mestu samo integralni zaznamek, da gre za prakse, ki imajo dolgo brado. Več o njej v prispevku Ime česa je Alenka Gotar?

Hvala vlada, da si me rodila

Na spletu lahko namreč zasledimo več objav, v katerih se posameznice in posamezniki zahvaljujejo vladi za ukrepanje v času koronakrize.

Prihajajo iz različnih javnosti (upokojenka, izredni študent, študentka, gospodarstvenik) in tako nagovarjajo specifične dele volilnega telesa, ki jih stranka madžarskega pudlja ponavadi ne dosega.

Del propagandne mašine

Hitro se izkaže, da gre v vseh primerih za kadre stranke madžarskega pudlja.

Najprej je tukaj Matic Mlakar, generalni sekretar podmladka stranke SDS. V sporočilu podpore vlade je označen samo kot izredni študent, prav bi bilo, da se ve – on je del Stranke.

Nato se vladi zahvaljuje tudi Doroteja Hrvatin. Študentka, a še bolj pomembno – članica izvršilnega odbora podmladka Stranke.

Vladi se zahvaljuje tudi Ida Medved. Upokojenka, a še bolj pomembno – podpredsednica Kluba seniork in seniorjev pri Stranki.

Zakaj je to nevarno?

Ustvarjanje javnega mnenja lahko poteka na več načinov, tudi z lažno javnostjo.

Uporaba strankarskih kadrov za generiranje javnega mnenja o delu vlade je izredno problematična iz dveh vidikov – stranka madžarskega pudlja je v sporočilih neiskrena, saj gre za partijske člane, ki pojejo slavo centralnemu komiteju. A to ni najhujše – najhujša je zloraba krize za promoviranje stranke na najbolj poceni način.

Hkrati manjka odgovor na najbolj preprosta vprašanja – če je delovanje vlade tako uspešno, zakaj ji potem reklamo delajo ravno strankarski kadri? Niso našli “navadnih smrtnikov”, ki bi potrdili zadovoljstvo nad uspešnim razreševanjem krize?

In še retorično – če so sposobni lagati o zadovoljstvu naroda, o čem vse še so sposobni lagati? Seznam se daljša.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan