Dragi moji, na tem mestu vam bom brezplačno podal nasvet, ki bi si ga morali na čelo in hrbet vtetovirati vsi ljudje, ki v svojem poslovnem/službenem življenju delujejo v storitvenem sektorju. Ta nasvet je zelo pomemben in hkrati enostavno zapomljiv. Hkrati ne predstavlja velikega napora možganskega procesiranja, z njim pa boste zelo olajšali življenje sebi (sebi ga boste celo rešili) in vašim strankam.

Skratka…

Ko sem vam stranke pritožijo, da vaša storitev ne ustreza njihovim pričakovanjem, nikoli, ampak res nikoli, ne izrecite naslednjega stavka:

“Nam vse dela…”

Ta stavek bo namreč vaše stranke “razpizdil” oziroma jim dvignil pritisk do take mere, da bodo resno začele razmišljati o prehodu na drugega ponudnika enake storitve. Ker tako “carski” pa spet niste, da tega ne bi mogli storiti. Sploh po tem, ko vam stranke večkrat pošljejo dokaz o nedelovanju vaše storitve, vi pa se še vedno izgovarjate na “Nam vse dela…”, kot da bi stranka spraševala ravno to.

Namesto tega se stranki zahvalite (pa ne z jebenim avtomatizmom) in jo prijazno prosite, naj vam pošlje čimbolj detajlirano sporočilo o napaki. Nikakor! stranki ne pošiljajte navodil, ki že obstajajo na isti strani, za katero vam stranka govori, da ne deluje po pričakovanjih, saj se boste s tem avtomatsko postavili v isti položaj kot s stavkom “Nam vse dela…”

Ta nasvet je bil brezplačen. Naslednjega vam bodo dali na Društvu za zaščito potrošnikov. Mislim, da oni računajo več…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan