Čeprav se ob njegovemu bobu leta ženice hehljajo in se spominjajo “živahnih” let, čeprav se ob njegovem bobu leta starejši najbrž strinjajo, da je potrebno najprej poskrbeti za naraščaj in potem za vse ostalo, se mi zdi Rodetova izjava v današnjih okoliščinah zelo cinična in celo žaljiva.

“Fantje in dekleta, odgovornost do naroda se začne v postelji,” je s svojim pridigarskim glasom izjavil Rode in se zaklal v hrbet. Ali to pomeni, da je duhovščina do naroda neodgovorna, ker, pardon izrazu, ne fuka? Ali pa je s tem priznal tisto, česar se vsi talarji otepajo?

Rodetova izjava zelo dobro kaže na hinavščino katoliške cerkve pri nas, ki je že davno tega izgubila svoj dobrodelni smisel in svoje osmišljevalno poslanstvo in se zateka samo še k agitpropu. Dajte veliko, da bomo mi imeli, dajte večkrat, da bomo veliko imeli dlje, fehtarijo duhovniki v svojih dragih oblačilih in potresajo s puščico, medtem ko se verniki na tiho sprašujejo, ali bodo imeli jutri za v usta in kaj bo rekla soseda, če v puščico ne bodo spustili VSAJ deset evrov.

Rodetu ob podelitvi svetujem, da posluša primarija Kurta Kanclerja, ki je pred dvemi leti povedal vse in še več. “”Propadla so vsa nekoč cvetoča velika podjetja in ljudi postaja strah, skoraj ga ni, ki ne bi imel brezposelnega sorodnika, znanca, prijatelja. Kdo bo še rojeval otroke v svet strahu?” – dr. Kurt Kancler, primarij

Hkrati pa Rodetu iz srca želim, da bodo tudi *************samocenzura*************, ki jih on trosi naokoli.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan