Američani recikliranje podpirajo, vendar ga premalo izvajajo

Strokovnjaki menijo, da se Američani niso zmožni spopasti z vedno večjo količino odvrženih in neuporabnih računalnikov ter mobilnih telefonov. Veliko Američanov odpadne tehnologije ne reciklira, kljub temu, da veliko organizacij obljublja različne načine za enostavno recikliranje odpadnih surovin.

Savdska Arabija: Bloger brez obtožbe izpuščen po štirih mesecih zapora

Najbolj priljubljenega blogerja Savdske Arabije so oblasti po štirih mesecih zapora izpustile, proti njemu pa niso podale niti ene obtožbe.

Velika Britanija: Facebook uporablja tudi policija

V Veliki Britaniji policija preko Facebooka uporabnikom omogoča dostop do novosti o aktualnih kriminalnih dejanjih. Kot prva v Veliki Britaniji, je manchesterska policija v boju proti kriminalu pričela uporabljati spletno stran za socialno mreženje Facebook.

ZDA: Glasovnice iz tujine se še vedno zanašajo na klasično pošto

Čeprav na vsakih ameriških volitvah iz tujine glasuje več kot milijon volilnih upravičencev, se ameriška vlada še vedno zanaša predvsem na papirnate glasovnice, medtem ko glasovanje z elektronsko pošto dovoljujejo le v redkih državah.

Na Kubi sedaj tudi do osebnih računalnikov, do spleta pa imajo dostop le redki

Čeprav je novi predsednik Kube že pred mesecem dovolil nakup osebnih računalnikov, so ti postali dostopni šele prejšnji teden. V državi je dostop do spleta močno omejen, vendar pa so se nekateri Kubanci znašli in so odločeni pokazati pravo podobo Kube tudi na spletu.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan