Danes sem dobil vabilo od podjetja Vichy, ki je včeraj organiziralo posvet ob otvoritvi svojega korporativnega bloga (sporočilo sem dobil 24 ur prepozno, krivda je na njihovi strani).

Tudi sami razmišljamo o lastnem blogu, vendar smo ugotovili, da moramo najprej znati blogati. Zato bi želeli preveriti, kakšen blog bi vaju sploh utegnil zanimati in vaju prosimo za pomoč pri uresničevanju te ideje. Ker to že počneta in ker vesta, kaj in kako blogati, bomo hvaležni, če bosta svoje znanje pripravljena deliti z nami.

Sicer ne vem, katere raziskave o slovenskih blogerjih so Vichyjevci brali pred samo postavitvijo bloga, ampak zgornji odstavek po mojem mnenju ni najboljši način začetka pisanja bloga, še toliko bolj, če se bloganja lotuje korporacija z jasno začrtano vizijo in idejo. Hkrati se mi zdi smešno spraševati vse blogerje napovprek, saj se je že večkrat izkazalo, da blogerji sami niso vešči uporabe tega brezplačnega spletnega medija. Celotna zadeva je še toliko bolj bizarna, ker se je že večkrat pokazalo, da bi morali korporativni blogi bolj skrbeti za neblogajoče občinstvo in svojo promocijo vezati na offline marketinško kampanjo, kot pa se ukvarjati s tistimi nekajtisočimi blogerji v Sloveniji.

Vichy bi moral po mojem mnenju postaviti blog, na katerem bi združevali že obstoječe bloge in portale v Sloveniji, ki se ukvarjajo s podobno tematiko. Lepa.si, Diva.si in njim podobna spletna mesta bi tako dobila nekakšno krovno stičišče, hkrati pa bi bilo lahko Vichyjevo spletno mesto zdravstveno-dermatološki neksus, kjer bi se uporabniki izdelkov Vichy lahko seznanili s praktičnimi nasveti in trendi na širšem področju dermatologije.

Vichyjevci – moj kontakt že imate, moje reference so objavljene, če vas zanima svetovanje s tega področja, me prosim kontaktirajte.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan