Slovenska politična elita in splet: Nas to ne zanima!

Čeprav so parlamentarne volitve pred vrati in izkušnje iz Združenih držav ter Francije kažejo, da splet igra vse večjo vlogo v predvolilnih kampanjah, se slovenska politična elita s tem fenomenom zaenkrat še ne ukvarja preveč aktivno.

Na spletu je že več kot polovica Slovencev

Sloveniji je leta 2007 redno uporabljalo internet 942.500 ljudi v starosti od 16 do 75 let, kar predstavlja 59 odstotkov celotne populacije. S tem se naša država giblje okoli povprečja, ki velja tudi v članicah EU.

Cerkev in splet: Vatikan in Moskva kmalu v digitalnih barvah

Papež Benedikt XVI. bo na mobilne telefone tisočih katoličanov, ki se bodo meseca julija v Sydneyju udeležili velikega praznovanja svetovnega dneva mladih, poslal SMS sporočila, ruska pravoslavna cerkev pa bo svojim vernikom omogočila, da bodo preko kratkih SMS sporočil naročali maše.

Britanska delavska stranka se po nove člane odpravlja na splet

Potem ko je britanska delavska stranka na zadnjih javnomnenjskih anketah utrpela najslabši rezultat v zadnjih letih, so se njeni strategi po nove člane odpravili na splet in spletna socialna omrežja.

Združene države Amerike sprejele varnostne smernice za socialno omrežje Facebook

Potem ko so januarja letos podobna pravila ZDA podpisale z voditelji omrežja MySpace, je sedaj podoben pravilnik dobil še myspacov največji konkurent, socialno omrežje Facebook.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan