Spletna skupnost IDEAL-EU za povečanje politične participacije državljanov EU

Evropska komisija je prejšnji teden lansirala spletno skupnost IDEAL-EU, s katerim želi, predvsem mlade državljane EU, spodbuditi k participaciji in debati o pomembnih političnih temah.

 EU načrtuje ‘politični MySpace’

Evropska unija pripravlja načrt, s katerim bodo vzpostavili socialno mrežo Myparl.eu, kjer se bodo povezovali politiki ter poslanci. S tem bi povečali in poenostavili kontaktiranje med politiki in promovirali vse-evropsko demokracijo

 Bruselj: Do 2010 v Evropi na voljo neomejen internetni prostor

Evropska komisija je sprejela akcijski načrt za uvedbo najnovejšega internetnega protokola IPv6. Povpraševanje po spletnih storitvah namreč raste, naslovov, s katerimi bi to pričakovano rast podprli, pa bo kmalu zmanjkalo.

Kitajski premier Wen je prisoten na portalu Facebook

Kitajski premier Wen Jiabao je na spletnem portalu Facebook odprl svoj predstavitveni profil, se tako podal v spletni politični prostor in si že nabral več deset tisoč podpornikov iz vsega sveta.

Obama v svoji predvolilni kampanji zelo dobro izkorišča splet

Demokratski predsedniški kandidat Barack Obama je po zadnjih uspehih vse bliže zmagi v demokratskem taboru, pri pripravah na jesenske predsedniške volitve v ZDA pa se Obamin štab močno opira na strategijo s pomočjo spleta.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan