Elektronska identiteta za lažji dostop do javnih storitev EU

Evropska komisija je postavila smernice za projekt z nazivom elektronska identiteta. Projekt je namenjen zagotavljanju lažjega dostopa do javnih storitev EU. Projekt bo državljanom EU omogočil, da povsod, ne le v svoji državi, izkazujejo svojo identiteto in uporabljajo nacionalne sisteme elektronske identitete (gesla, osebne izkaznice, PIN kode…).

Belgija: Mnenje o elektronskih volitvah je deljeno

Čeprav mora belgijski parlament kmalu podati mnenje o predlogu izboljšav e-glasovalnih strojev, ki ga je podal minister za notranje zadeve, si belgijske pokrajine o uveljavitvi elektronskih volitev niso enotne.

Litva: Več kot tri četrtine davčnih napovedih je oddanih preko spleta

Litvanska davčna uprava je sporočila, da je skoraj milijon litvanskih državljanov svojo davčno napoved oddalo preko spleta, odlično pa so se obnesle tudi javne e-točke v ruralnih predelih Litve, saj je preko teh točk davčno napoved oddalo pet tisoč državljanov.

Egipt: Facebook postaja politična sila, na katero je potrebno računati

Kriza v Egiptu je spodbudila ljudi, da iščejo vse mogoče načine mobilizacije svojih sodržavljanov, za orodje prve izbire pa se je izkazalo spletno družbeno omrežje Facebook, ki je v Egiptu že večkrat pokazalo svoje zobe.

Kolumbija naročila “izobraževalne” prenosnike

Oblasti kolumbijskega okrožja Caladas so se pridružile programu za izobraževanje in računalniško opismenjevanje otrok pod geslom “En prenosnik na otroka” (One Laptop Per Child ali OLPC), ki predvideva dobavo poceni prenosnih računalnikov za otroke v državah v razvoju.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan