DSC00306
Ta teden sta me neprijetno presenetili dve stvari, obe povezani s konceptom rezervacije. SSKJ glagol rezervirati definira takole:

rezervirati -am dov. in nedov. (i) (uradno) zagotoviti možnost, pravico, da se kaj navadno v določenem času a) uporablja: rezervirati mizo v restavraciji; rezerviral mu je sedež; rezervirati si sobo v hotelu / rezervirati določeno področje za stanovanjsko gradnjo b) ima, dobi: rezerviral je nekaj knjig v antikvariatu; rezervirati si vstopnico za koncert

Naprej je bil na vrsti fantom iz Konexa. Začela sva namreč igrati badminton in igrišče je potrebno rezervirati vnaprej. Razumljivo in praktično – dan prej pokličeš, se zmeniš in prideš igrat. Razen! v najinem primeru. Rezervacijo je potrdil moški glas, ob prihodu na igrišče pa sva izvedela, da moški sploh ne delajo za pultom in da najine rezervacije nimajo. Go figure! Človek se predstavi z besedami “Konex, prosim?”, vzame rezervacijo za badminton igrišče, potem pa izpuhti v zrak.

Druga neprijetna zadeva se je zgodila včeraj, na koncertu skupine Mandolina Ljubljana. Tudi te karte sem rezerviral mesec dni pred dejansko prireditvijo, s priprošnjo: “Čim bližje odra, prosim”, ob prevzemu kart pa ugotovil, da sedim v šestnajsti vrsti (filharmonija ima devetnajst vrst). Še več, kasneje sva ugotovila, da so petnajst od devetnajstih vrst zasedli družinski člani nastopajočih. Skoraj bi rekel, da sva bila v dvorani edina človeka, ki nista bila krvno povezana z orkestrom in samo čakal sem na sceno iz Eyes wide shut. Bonus – veliko število stolov v prvih vrstah je bilo praznih. Pogoltnost brez primere.

Ne vem, kaj naj si ob tem mislim. Rezervacija ni nekaj, kar se jemlje nekako postrani in z rezervo – rezervacija je zaveza in ljudje računajo na to, da če nekaj rezervirajo, da to tudi dobijo. Hkrati pričakujejo, da jih odgovorne osebe obvestijo o težavah z njihovo rezervacijo oziroma da jim vnaprej pojasnijo, da bodo sedeli v p.m., ker je to v bistvu družinska zabava.

p.s.

Na drugi strani bi pohvalil EasyJet. Prihod letala na londonsko letališče se je spremenil za pet minut, oni pa so naju takoj obvestili, da so se pogoji rezervacije spremenili in da lahko o kartah premislim oziroma se jim odpovem.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan