Konferenca o e-upravi: Bistvena je povezanost različnih akterjev
Pri uveljavljanju elektronskih storitev je bistveno povezovanje in sodelovanje med znanstvenimi institucijami, ponudniki tehnologije, vladami in gospodarstvom. Inovacije na tem področju pa morajo izvirati s strani uporabnika, torej občana oziroma državljana, so se strinjali udeleženci.

Ameriška predvolilna kampanja povečuje vlogo spleta
Ko je Obama pričel uporabljati Twitter, McCain postavil MySpace stran in Clintonova prišla v Facebook skupnost, je postalo jasno, da bo o izidu ameriških predsedniških volitev odločal tudi splet.

Britanski poslanci so prisotni na portalu Twitter
Politiki se vse bolj zavedajo hitre dostave informacij zainteresirane javnosti. Zadnji v dolgi vrsti političnih osebnosti, ki so si za komuniciranje izbrali tudi ta mikromedij, so britanski poslanci.

“Spletni” kitajski zid spet v središču pozornosti
Evropska komisarka Viviane Reding meni, da je kitajska cenzura spleta nesprejemljiva, vseeno pa je število registracij spletnih strani pod kitajsko domeno .cn preseglo strani pod generično domeno .net.

Novi način dostave novic: Spremljajte nas tudi preko Twitterja
Spletni portal E-demokracija vam ponuja več načinov spremljanja novic iz področja e-participacije doma in po svetu. Sedaj smo dodali še priljubljeni Twitter!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan