Na poti iz Kopra v Ljubljano sem rešil življenje celjskemu motoristu. Če bi bil kamionar, bi skoraj stoprocentno prišel v črno kroniko na oddaji 24ur.

Že večkrat sem namreč poslušal ali bral črne kronike, v katerih se motoriste in kolesarje viktimizira. “Ja reveži, ne moreš s tritonskim vozilom proti poltonskemu motorju” in podobne vzdihe ob novicah, v katerih je motorist potegnil kratko. In potem si ljudje iz tega narišejo sliko, da se motoristi lepo vozijo kot v risanki Krtek in tranzistor, vozniki pa s krvavimi očmi in Grand Theft Auto soundtrackom po njih.

Danes se je na cestninski postaji Postojna na avtocesto vključeval motorist. Na avtocesti sem bil sam, za mano nikogar, na prehitevalnem pasu trije KReteni, ki so dirkali med seboj. Motorist je brez smernega kazalca začel lesti na moj pas in to tako počasi, da sem moral iz 130 skoraj ustaviti vozilo, da se je gospod motorist lahko vključil na avtocesto brez nesreče.

Na cestninski postaji Log je bila gneča. Vsi pasovi nabiti z vsemi mogočimi vozili. Isti gospod motorist se je med pasovi prebil do kabine za plačilo cestnine, izsilil prednost in se nato…ustavil tik za cestninsko postajo, kjer je počakal svoje CEpaste prijateljčke. Ne vem zakaj se mi je zdelo, da je njegova glava manjša od povprečne glave. Resno, nič vratu in majhna glava.

Sprašujem:

  • Ali motor ni enakovreden avtomobilu, ko pride do plačila cestnine?
  • Ali se za vključitev na avtocesto od motorista zahteva, da MORA prileteti s hitrostjo X in pod nobenim pogojem ne sme počakati, da je pas prost?

Za kolesarje velja isto. Samo ne na avtocesti.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan