Sedaj je še uradno…

12.07.2008Osebno

[flashvideo filename=http://www.ljudmila.org/~savicd/diploma.flv /]

Na podelitev sem se spomnil nekaj dni prej, ko sva na avtobusni postaji srečala mojo genialno mentorico. “Kar tikajva se, ko nisva več učitelj in učenec,” se je nasmejala in potem sva se na hitro pomenila o službi in družbi.

Na jutro podelitve sem ugotovil, da bom tam najbrž edini iz svojega razreda, čeprav sem potem sedel zraven sošolke Tjaše, ki je diplomirala par dni za menoj iz zelo podobne teme. Dvorana je bila polna, čeprav je bilo veliko odsotnih, prof. Kalin-Golob pa se, še preden je prebrala moje ime, že obračala v mojo smer (na zadnjem izpitu v četrtem letniku sva se deset minut pogovarjala o izpitnih vprašanjih in skoraj petnajst minut o tem, kaj počnem in bom počel po diplomi).

Če nekateri za fakulteto pravijo, da je to muka, drugi, da so to žuri, sam pravim, da so fakulteta ljudje. Fakulteta celo v prevodu pomeni “zbor učiteljev” in mislim, da je pomen zelo na mestu. Da so to predvsem dobri ljudje. In upam, da se bom še kdaj srečal z njimi.

 

3 komentarjev na “Sedaj je še uradno…

  1. Centrifuzija

    Joj. Zdaj mi je pa žal, da na svojo podelitev sploh nisem šla. Pa takisto se bom najraje spominjala Bašičeve in Kalin-Golobove. No, pa Godine. Pri urah teh čudovitih žensk res nisem manjkala.
    Eden od razlogov je bila tudi bedna služba, kjer si -bogve zakaj- nisem hotela vzeti prostega dne. Diplomo sem kasneje prevzela kar na referetu. Kako bedno, res. Se pa strinjam s sklepom.
    In ne glede na to, koliko folk udriha čez FDV (največ tisti, ki se tam niti niso šolali), je za svoje znanje vsak odgovoren sam. Od vsakega študije odneseš točno toliko, kot sam hočeš.

     

Vpišite komentar