Bo Ljubljana z brezžičnim omrežjem pokrita do leta 2010?

Mestna občina Ljubljana (MOL) načrtuje, da bodo brezplačno brezžično omrežje vzpostavili v drugem četrtletju 2009, pravi vodja Centra za informatiko na mestni občini Ana Seliškar. Trenutno lahko meščani, turisti in obiskovalci do interneta dostopajo na e-točkah, brezžično pa le v bližnji okolici tako imenovanih vročih točk.

V Sloveniji blog piše slabih deset odstotkov vseh uporabnikov

Število blogerjev in tistih, ki njihove spletne dnevnike spremljajo, se je po raziskavi, ki sta jo letos v juniju opravili podjetji iPROM in Valicon, v primerjavi s preteklim letom povečalo. Med pisci, ki se vse pogosteje podpisujejo z lastnimi imeni, se povečuje raba videa, posamezen blog v povprečju na mesec obišče sto bralcev.

Obamova formula do YouTube uspeha je razkrita

Obamov spletni guru, Arun Chaudhary, je na predavanju pojasnil, zakaj so bili odzivi na Obamov YouTube kanal boljši kot odzivi njegove bivše nasprotnice, Hillary Clinton. Po Chaundharyjevo je ključna hitrost in kvaliteta materiala, povprečen gledalec Obamovih YouTube posnetkov pa je star čez štirideset let.

Britanci preložili odločanje o britanski “Matrici”

Britanski poslanci so preložili odločanje o uvedbi ogromne podatkovne baze, kamor bi shranjevali podatke o telefonskih pogovorih, poslanih e-sporočilih in splošnih brskalnih navad vseh britanskih uporabnikov.

Republikanski predsedniški kandidat John McCain: „Sovražim blogerje!“

Republikanski predsedniški kandidat John McCain je decembra lani na nekem volilnem zborovanju izrazil negodovanje, da na svetu obstaja tako veliko virov informacij. „Nepodpora“ pluralnosti medijev je zaokrožila po spletu in k višanju podpore kandidatu vsekakor ne bo veliko prispevala.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan