Zadnjih devetdeset dni sem se ukvarjal z devetdesetdnevno ločevalno dieto. Go figure, a? Na žalost se je ne da stlačiti v manj dni, je pa sestavljena iz štirih različnih prehrambenih dnevov.

Prvi dan: Proteini

Horse burgerNa ta dan lahko za kosilo ješ, I shit you not, proteine. Kar v konkretni hrani pomeni horse burger (brez nacho sira). Poleg horsa moraš nujno spiti dva deci ogabne juhe iz jušne kocke in pojesti čim več zelenjave. Zajtrki so enaki za vse dneve in sicer so sestavljeni iz sadja in sadnih sokov. Samo sadja in sadnih sokov. In če se vam na začetku dejstvo, da jeste za zajtrk sadje, ne upira, se boste na koncu počutili, kot da ste opica in da vsako jutro splezate drevesa, požrete tisto banano in potem odpujsate v svet. Aja, pa banane so izredno kalorične. Ne priporočam.

Tunina solataZa večerjo moraš pojesti polovično količino tistega, kar si jedel za kosilo (v mojem primeru sem jedel malo manjšo pleskavico) in solato. Barbara je namesto horse burgerja jedla tunino solato. Isti šmorn. V bistvu je proteinski dan najbolj normalen dan na svetu, ker ješ kot skoraj normalen človek. Dejstvo, da zraven mesa ni krompirja, je zanemarljivo, saj moraš zraven pojesti kos kruha.

Drugi dan: Škrob

PolentaNa ta dan za kosilo ne ješ mesa, ješ pa polento (krompir ali ričet). In solato. In ogabno juho iz jušne kocke. Midva sva skoraj celo dieto preživela ob krompirju, na koncu pa ugotovila, da je najboljša popečena polenta z gobami. In veliko zelenjave. Zraven piješ enako ogabno juho kot na proteinski dan, za večerjo pa poješ polovico tistega, kar si jedel za kosilo.

Tretji dan: Ogljikovi hidrati

Na koncu se izkaže, da je tretji dan najboljši dan na celem svetu. Za zajtrk moraš sicer jesti jebeno sadje, ampak se izplača, saj lahko za kosilo ješ makarone (brez mesa, ampak je vseeno dobro). Lahko pa omako zmešaš s koruzo, bučkami in ostalo zelenjavo (zato se ta dieta splača poleti, ker je sadja in zelenjave veliko). Makarone lahko sicer zamenjaš za pico s paradižnikom in začimbami, vendar sva to različico izvedla samo enkrat. Zakaj? Ker je testo s paradižnikovo omako preprosto preveč ogabno in nima nobenih šans proti krožniku kadečih se špagetov ali polžkov.

Dan z ogljikovimi hidrati je najboljši tudi zaradi dejstva, da za večerjo ne ješ polovico kosila ampak ješ pecivo. Torte! Čokoladne! Sladoled! Biskvit! Pite! Karkoli, razen kakšnih mastnih kremšnit oziroma nečesa, kar bolj spominja na kepo masti kot na prave ogljikove hidrate. Zraven lahko pijete sadne sokove, najboljši so dejanski sadni sokovi in ne cuker v vodi.

Četrti dan: Sadni dan

  Po najboljšem dnevu sledi drugi najslabši dan. Spet ponavljam, da se cel dan sadja na začetku ne sliši tako slabo, na koncu pa se ti razne breskve, jabolka, hruške in korenja prikazujejo že v sanjah. Ampak vseeno je ta dan zelo pomemben in pri tem se splača strogo držati diete. Se pravi, celi dan zdržati ob sadju in sokovih. Če se vam bo na začetku bledlo od lakote priporočava ocvrto zelenjavo z gamberi. Ampak samo zelenjavo z gamberi. Je dovoljeno in pomaga.

Enkrat na trideset dni: Vodni dan

Če so sadni dnevi drugi najslabši dnevi, je najslabši dan vodni dan, ki na srečo pride samo trikrat, enkrat na mesec. Ja, kot menstruacija. Na vodni dan lahko pijete samo vodo. Ne sokov. Ne cedevite. Ne cukr vode. Vodo. H20. Iz pipe ali steklenice. Ampak samo vodo. Cel dan. 24 ur. Baja je sicer rekla, da se tega ne bo šla in tisti dan “furala” dan s sadjem, sam pa sem se potrudil in preživel tudi to. Se da. In izguba teže se zelo pozna.

 

Rezultat: Minus deset kil. Zakon.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan