Obama bo podpredsedniškega kandidata napovedal na Twitterju

Ameriški demokratski predsedniški kandidat Barack Obama je napovedal, da bo ime svojega kandidata za podpredsednika ZDA oznanil s pomočjo kratkih SMS sporočil in e-pošte, ki jih bodo dobili njegovi podporniki oziroma ljudje, ki se bodo naročili na njegova elektronska in mobilna sporočila. Napoved je bila sprejeta z navdušenjem na eni in z dvomom na drugi strani.

Novo spletno mesto Gordona Browna bi nam lahko bilo vzor

Nedavno so v pisarni premierja Velike Britanije, Gordona Browna, lansirali novo spletno mesto. Novo spletno mesto se osredotoča na dosmerno komunikacijo, ne pozablja pa tudi na osnovno podajanje informacij. Tako spletno mesto bi lahko bilo vzor vsem podobnim institucijam po svetu, tudi našim v Sloveniji.

Uporabniki YouTube-a odločili o obiskovalcu konvencije demokratov

Demokrat Rich Peters iz Iowa City-ja je srečni izbranec uporabnikov spletnega portala YouTube in bo tako potoval na konvencijo demokratov. V enostavnem video posnetku je Rich razložil, zakaj je član demokratske stranke in podal kratko analizo aktualnega stanja pred predsedniškimi volitvami v Združenih državah Amerike. Dotaknil se je okolja, ekonomije in vojne.

Vojna med Rusijo in Gruzijo tudi na spletu

Strežniki vladnih spletnih strani Gruzije ter nekatera komunikacijska in transportna podjetja so doživeli spletni napad. Ruske oblasti so organizirane spletne napade sicer zanikale, krivi pa naj bi bili posamezniki, ki niso povezani s ruskimi oblastmi, mogoče pa je sklepati, da je povod ravno nedavni rusko-gruzijski ozemeljski spor.

Intervju – Darko Krajnc, SMS: “Blogerjev gola politika načeloma ne zanima!”

Eden redkih predsedniških kandidatov, ki navkljub porazu na končnem izboru še vedno vzdržuje svojo spletno prisotnost in tako nagovarja slovensko javnost. V intervjuju smo se z njim sprehodili od predsedniških volitev preko težav izvenparlamentarnih strank in obveščanju javnosti o svojih dosežkih ter se dotaknili tudi parlamentarnih volitev, ki bodo tu čez dober mesec.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan