Nova blamaža britanske vlade z e-peticijami

Po katastrofi s peticijo o izgradnji obvoznice, ki jo je v elektronski obliki podpisalo več milijonov britanskih državljanov, si je urad premiera Velike Britanije privoščil še eno blamažo v zvezi z elektronskimi peticijami, ki jih v podpis ponujajo na spletnem mestu Downing Streeta.

ZDA: Z računalniškimi igrami do večje udeležbe mladih na volitvah

Američani se na več načinov trudijo povečati volilno udeležbo mladih. Eden od novih načinov je možnost registracije s pomočjo mreže za igranje računalniških iger XboX Live, ki ima več kot deset milijonov naročnikov, s pomočjo združenja Rock The Vote pa so se v spodbujanje udeležbe vključile tudi ameriške glasbene zvezde.

LDS posnel predvolilni spot s pomočjo mreže Facebook

Katarina Kresal je prejšnji teden na spletnem mestu Liberalne demokracije Slovenije objavila predvolilni spot, ki je nastal v sodelovanju s podporniki, ki jih ima Kresalova na socialnem omrežju Facebook.

Težave z e-volilnimi stroji doma in po svetu

Tako v ZDA kot tudi v Sloveniji so se skoraj istočasno pojavila poročila o težavah z e-volilnimi stroji, ki bodo uporabljeni v ameriških predsedniških in slovenskih parlamentarnih volitvah to jesen. V obeh državah bodo namreč elektronsko glasovanje omogočili, čeprav stroka uporabi nenatančnih strojev za oddajo volilnega glasu zaenkrat odločno nasprotuje.

Intervju – Tomaž Štih, Libertarec: “Splet je skoraj izključno samo organizacijsko orodje”

Tokrat smo se pogovarjali s Tomažem Štihom, avtorjem bloga Libertarec, ki je v letu 2007 pristal med desetimi najbolj iskanimi blogi v iskalniku Najdi.si, hkrati pa blog Libertarec predstavlja enega najstarejših slovenskih političnih blogov. S Tomažem smo se dotaknili težav pri ustanavljanju stranke, spletnih kanalih, pojasnil pa nam je tudi, kdaj se misli umakniti iz slovenske blogosfere.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan