Nova blamaža britanske vlade z e-peticijami

Po katastrofi s peticijo o izgradnji obvoznice, ki jo je v elektronski obliki podpisalo več milijonov britanskih državljanov, si je urad premiera Velike Britanije privoščil še eno blamažo v zvezi z elektronskimi peticijami, ki jih v podpis ponujajo na spletnem mestu Downing Streeta.

ZDA: Z računalniškimi igrami do večje udeležbe mladih na volitvah

Američani se na več načinov trudijo povečati volilno udeležbo mladih. Eden od novih načinov je možnost registracije s pomočjo mreže za igranje računalniških iger XboX Live, ki ima več kot deset milijonov naročnikov, s pomočjo združenja Rock The Vote pa so se v spodbujanje udeležbe vključile tudi ameriške glasbene zvezde.

LDS posnel predvolilni spot s pomočjo mreže Facebook

Katarina Kresal je prejšnji teden na spletnem mestu Liberalne demokracije Slovenije objavila predvolilni spot, ki je nastal v sodelovanju s podporniki, ki jih ima Kresalova na socialnem omrežju Facebook.

Težave z e-volilnimi stroji doma in po svetu

Tako v ZDA kot tudi v Sloveniji so se skoraj istočasno pojavila poročila o težavah z e-volilnimi stroji, ki bodo uporabljeni v ameriških predsedniških in slovenskih parlamentarnih volitvah to jesen. V obeh državah bodo namreč elektronsko glasovanje omogočili, čeprav stroka uporabi nenatančnih strojev za oddajo volilnega glasu zaenkrat odločno nasprotuje.

Intervju – Tomaž Štih, Libertarec: “Splet je skoraj izključno samo organizacijsko orodje”

Tokrat smo se pogovarjali s Tomažem Štihom, avtorjem bloga Libertarec, ki je v letu 2007 pristal med desetimi najbolj iskanimi blogi v iskalniku Najdi.si, hkrati pa blog Libertarec predstavlja enega najstarejših slovenskih političnih blogov. S Tomažem smo se dotaknili težav pri ustanavljanju stranke, spletnih kanalih, pojasnil pa nam je tudi, kdaj se misli umakniti iz slovenske blogosfere.