Vabilo na predavanje “Politične spletke – analiza slovenske predvolilne spletne kampanje 2008″

Pipini odprti termini se ponovno vračajo! Predavanja tradicionalno vsak torek ob 19. uri v Kiberpipi na Kersnikovi 6, sledi jim druženje. Prvi letošnji POT se bo odvijal v torek, 7.10., kjer bomo analizirali politične spletke oziroma predvolilne spletne prisotnosti slovenskih strank, posnetek pa bo s prosojnicami na spletnem mestu E-demokracija.si objavljen še isti dan!

Polovica gospodinjstev v Sloveniji že ima širokopasovni dostop do interneta

V prvem četrtletju letos je imelo v Sloveniji dostop do interneta 59 odstotkov gospodinjstev, kar je za odstotno točko več kot v enakem obdobju lani. Delež gospodinjstev, ki uporabljajo širokopasovno povezavo, se je primerjalno povečal za šest odstotnih točk na 50 odstotkov, je objavil državni statistični urad.

Utrinki spletne predvolilne kampanje v Sloveniji

Pripravili smo kratek pregled novic, ki se dotikajo spletne komponente slovenske predvolilne kampanje. Oglejte si debato na Vesti, poročilo Dela in raziskavo Valicona, po kateri je internetu najbolj narasel interval zaupanja med volivci.

iPhone je najnovejše orožje Baracka Obame

V ZDA bodo kmalu predsedniške volitve, kampanja obeh predsedniških kandidatov pa je na vrhuncu. Bolje kaže demokratu Baracku Obami, ki kot komunikacijski medij uporablja tudi iPhone.

ZDA: Pričakovanja volivcev in delovanje strategov se ne ujema

Raziskava inštituta E-voter institute je pokazala, da se pričakovanja volilnega telesa in delovanje strategov predvolilnih kampanj ne ujemajo, največji razkol pa je opaziti ravno pri spletnih komponentah predvolilne kampanje, kjer so pričakovanja volilnega telesa zelo velika, vseeno pa ostajajo spletne komponente finančno zelo podhranjene in nerazvite.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan