Windows Vista Business

Windows Vista poznajo t.i. sidebar – desni rob zaslona, ki ga lahko uporabnik po želji “napolni” z bližnjicami do delujočih programov. Čar stranske orodne vrstice je v tem, da ti programi tečejo neodvisno od dogajanja na preostalemu delu namizja in da tako omogočajo uporabniku, da ima določene programe vedno na voljo.

Sam sem bil na začetku najbolj navdušen nad klonom dobre stare Beležnice (Notepad), ki mi je služila kot nadomestek za papir in svinčnik, ko sem si moral na hitro zapisati kakšno podrobnost, datum oziroma kaj podobnega. Poleg beležnice Vista Sidebar pozna koledar, uro, spremljanje vnaprej določenih podatkovnih tokov RSS in tako naprej.

Google SidebarTežava se je pojavila, ko sem hotel svoj Google Calendar osveževati iz namizja računalnika. Tisti štirje kliki, ki bi jih vsakič potreboval, da bi se preklikal do spletnega naslova za Google Calendar, so se mi zdeli odločno predolgi, po drugi strani pa nisem hotel uporabljati Microsoftovega Outlooka in njihovega koledarja.

Rešitev mi je ponudil kar Google sam in sicer v obliki Google Desktop Sidebar. Gre za posrečeno kopijo originalne Vista Sidebar, vseeno pa je hudič (oziroma angel) v podrobnostih.

Tako lahko s pomočjo Google Desktop Sidebar svoj koledar osvežujemo kar preko namizja, Google pa v svoji malhi ponuja veliko različnih “widgetov”, ki jih lahko dodamo v orodno vrstico in tako več kot zadovoljivo nadomestimo izvorno stransko orodno vrstico, ki sicer počne zelo podobne zadeve, vendar na zelo okoren in na-pol-delujoč način.

Zakaj to rabim? Zaradi osveževanja koledarja na moji novi Nokia E71. Of kors.

Reblog this post [with Zemanta]

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan