e71_4luke

Najprej sem mislil, da moraš imeti za nalaganje slik in filmov s telefona na strežnike storitve Flickr in YouTube posebne programe, nato pa ugotovil, da obstaja veliko bolj enostavna rešitev. E-pošta!

Zahteve:

Za pošiljanje slik oziroma videoposnetkov morate imeti telefon, ki je sposoben pošiljati MMS sporočila (seveda je priporočljivo, da ima telefon tudi kamero oziroma fotoaparat, da boste lahko sploh začeli ustvarjati materiall, ki ga boste nato pošiljali).

Najprej morate pravilno nastaviti nastavitve na vašem YouTube in Flickr računu.

  • YouTube:

Pod zavihkom My Account boste našli opcijo Mobile Profile. Noter vpišete svojo telefonsko številko (ne pozabite na +386), v zameno pa dobite nek čuden elektronski naslov, ki se konča z @mms.youtube.com.

  • Flickr:

Zadeva je še bolj preprosta. Na naslovu http://www.flickr.com/account/uploadbyemail/ (če hočete videti svojega, se boste morali najprej prijaviti v svoj Flickr račun) poberete elektronski naslov, ki se konča z @photos.flickr.com in ga vnesete v telefon.

  • Kako potem naložim film/sliko?

Ko s telefonom posnamete sliko/film izberete možnost Send by MMS. Namesto kontakta osebe preprosto vnesete enega od zgornjih elektronskih naslovov (flickr za slike, youtube za videoposnetke) in stisnete Pošlji.

In to je vse.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan