ZDA: Politični splet vedno bolj obiskan vir informacij

Tik pred velikim finalom letošnje ameriške predsedniške kampanje so statistike pokazale rekordno obiskanost spletnih virov informacij, povezanih s predsedniškimi volitvami in obema kandidatoma. Najbolj obiskani viri informacij pa so levičarski politični blogi in novičarska spletna mesta, kažejo statistike centra Pew in comScore.

MySpace še vedno kralj, največji povzpetnik je Twitter

Septembrsko poročilo statistične agencije Nielsen, v katerem so avtorji analizirali družbena spletna omrežja, je kot največjega postavilo MySpace, za najhitrejše rastočega pa imenovalo mikroblogerski Twitter. Facebook je šele šesti po hitrosti rasti, po velikosti pa je s svojimi štiridesetimi milijoni članov za prvim omrežjem zaostal za slabo polovico.

Japonska: Opozicija si na spletu skuša dvigniti ugled med mladimi

Vodja japonske opozicije, Ichiro Ozawa, je nastopil v spletnem videoklepetu s priljubljeno japonsko voditeljico Sakuro Ueahara ter si tako skušal dvigniti ugled med mladimi volilci, ki se bodo kmalu podali na parlamentarne volitve. V klepetu se je dotaknil različnih osebnih tem, prvi odzivi na nastop politika, ki ga javnost dojema kot odmaknjenega in spletkarskega, so bili pozitivni.

Google Maps in ameriške volitve: Kje je moje volišče?

Spletne tehnologije vse bolj krojijo ameriške predsedniške volitve, med drugim se je v splošno mobilizacijo volilnega telesa vključil tudi Google, ki s svojo storitvijo Google Maps volilcem pomaga najti pod do volišča, kjer lahko oddajo svoj glas za naslednjega predsednika Združenih držav Amerike. Zainteresirani volilec mora poznati samo svoj domači naslov, vse ostalo opravi računalnik.

Raziskava: Iz potrošnika v ustvarjalca vsebin

Današnja družba se je precej spremenila, predvsem zaradi različnih tehnologij, ki vplivajo na naša življenja. Danes lahko vsak vpliva na vsakogar, tujcem zaupamo skoraj toliko, kot najbližjim prijateljem, samo prijateljstvo pa ni več lokalizirano, postaja oddaljeno in virtualno. Izjemno pomembni so postali socialni mediji ter digitalni trendi.