Who the hell is Rick Astley?

07.11.2008MusicOsebno

Je to še ena zmaga spletnih podpornikov? Po Obami Rick Astley? No, ne tako hitro…je pa zgodba vseeno vredna omembe.

Rick Astley je umetnik. Glasbenik.  Rojen leta 1966, z enim samim hitom. Never gonna give you up. Ki ga je posvojila spletna generacija in mu dala novo ime. Rick rolled.

Izraz Rick rolled pomeni povezavo na spletno mesto, ki se ne sklada z imenom povezave. Bolj natančno: “To be tricked, through any method, into clicking a link that takes you to the Rick Astley video “Never Gonna Give You Up” (vir)

In Astleyju je s tem hitom in hypom uspelo zmagati na nagradah mreže MTV, kjer je dobil nagrado v kategoriji Best Act Ever!

Nisem vedel, da je ta tip sploh še živ. Video namreč izgleda kot da so ga naredili v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, tip pa je po izgledu tudi nekje iz istega obdobja.

Ne glede na vse je tako Rick premagal Rolling Stones, Tino Turner in ostale evergreene. Vsi nagrajenci nagrad EMAS 2008 MTV in ekskluzivni video posnetek dvojčic Atomik Harmonik, ki snifata kokain. Ha, ha, pa sem vas.

 

2 komentarjev na “Who the hell is Rick Astley?

  1. dunya

    PA RES NE VESTE VELIKO O RICKU ASTLEYU.JAZ VEM VSE, ČE LAHKO VERJAMETE.IN LAHKO POVEM, DA IMA KAR NEKAJ HITOV, NEKAJ IZ OSEMDESETIH IN VSE OSTALE.LAHKO REČEM, DA JE KLJUB LETOM, KI JIH IMA SEDAJ, ŠE VEDNO DELAVEN NA TEM PODROČJU IN DA IMA ŠE VEDNO KONCERTE PO EVROPI IN DRUGJE. SPREMENIL JE EDINO STIL GLASBE, SAJ JE IZ POPA “PREŠALTAL” NA SOUL GLASBO. STARA SEM 31 LET IN ŠE VEDNO RADA PRISLUHNEM NJEGOVI GLASBI, KATERA MI JE KRAJŠALA ČAS, KO SEM BILA ŠE V OSNOVNI ŠOLI IN SEM SANJARILA O NJEM, KOT O PRINCU NA BELEM KONJU(HAHAHA).RES DA SEM ČISTO SPREMENILA STIL MUZIKE, KI JO SEDAJ POSLUŠAM IN SEM ŠLA ŽE ČEZ VSA GLASBENA OBDOBJA (POP, STARI ROCK, SOUL, FUNK, TECHNO HOUSE, PROGRESSIVE…) SEM ŠE VEDNO SENTIMENTALNA KAR SE TIČE GLASBE IZ 80IH.KAR SE PA RICKA A. TIČE JE PA RES BIL FACA OD LETA 88 PA DO NEKJE 92, POTEM PA JE MALCE PONIKNIL IN JE ŽIVEL BOL UMIRJENO ŽIVLJENJE (SE POROČIL, DOBIL HČERKO) OBČASNO PA NAPISAL KAKŠEN SONG.IN TAKO POTEKA NJEGOVO ŽIVLJENJE ŠE NAPREJ…..LP

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.