Ker sva v kinocenter Kolosej prišla skoraj uro pred začetkom predstave, sva se za nekaj časa usedla na klop in opazovala gnečo. 

Ljudje pač kupujejo karte. In se gužvajo. To sem delal tudi sam. OK, v tako dolgi koloni ne bi nikoli čakal na karte, ampak se je tudi že zgodilo. Zdaj tega ne delam več. Zakaj?

Med septembrskim obiskom Edinburgha sva obiskala Omni cinema center (škotski ekvivalent Koloseja). Dvorana s skoraj 400 sedeži, gneče nobene, dvorana pa pet minut od najine bed and breakfast lokacije. In takrat sem začel razmišljati, da je eden glavnih razlogov, zakaj ne grem večkrat v kino, ravno že zgoraj omenjena gneča v Koloseju. Da pred dve uri dolgim filmom stojiš dve uri v vrsti…ne hvala. 

In potem sem kupil kartico Joker. Ki ti omogoča nakup kart prek spleta, dobiš pa jih v Koloseju, na terminalu, kjer dosedaj še ni bilo gneče. OK, mogoče sem bil drugi v vrsti, ampak v primerjavi s stanjem v vrsti je to nepomembno. Skratka – zelo pozitivna uporabniška izkušnja. 

Bolj me zanima, zakaj se tak način kupovanja kart ne prime oziroma, zakaj se več ljudi ne odloča za tak način kupovanja kino vstopnic. Dobro, en razlog je zagotovo majhno število predstav, ki si jih povprečni posameznik ogleda v eni sezoni, ljudje se za nakup kart ne odločajo vnaprej, ampak vseeno fenomena dolgega čakanja v vrsti ne razumem, ker je popolnoma nepotrebno. 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan