Obama: Hvala mojim spletnim podpornikom!

Spletna socialna omrežja, kot so YouTube, Flickr, Facebook, Twitter, so po zmagi demokratskega predsedniškega kandidata Baracka Obame preplavili posnetki in fotografije s praznovanj njegove zmage s celega sveta.

Obama: Open Government. It’s Your America.

Obama tudi po zmagi spleta ne bo zanemarjal. Mnogi trdijo, da bo z aktivnim spletnim delovanjem nadaljeval tudi po prihodu v Belo hišo. V četrtek, dva dni po volitvah, je že lansiral spletno mesto Change.gov, kjer državljane Amerike vabi k delitvi svojih idej in želj. S tem želi ohraniti stik z vsemi “malimi ljudmi”, s katerimi je bil v času kampanje dnevno v stiku.

Volitve ZDA: Ponovne težave z elektronskim glasovanjem, Oprah šokirana

Nedavne predsedniške volitve v ZDA so sicer prinesle prvega temnopoltega predsednika, postregle pa so z žalostno stalnico – katastrofo na voliščih z elektronsko oddajo glasov. V vsaj šestih ključnih državah so namreč poročali o težavah pri elektronski oddaji volilnega glasu, na napake pa je opozorila tudi Oprah Winfrey.

Analitiki vidijo Obamo kot odrešenika za spletno komunikacijo

“Obama bo za spletno komunikacijo naredil toliko, kot je Roosevelt naredil za radio,” so prepričani analitiki organizacije NDN, Al Gore upa, da se bo navdušenje nad spletno komunikacijo iz Obame preselilo na reševanje okoljevarstvene problematike, vodje predvolilnih štabov pa zatrjujejo, da brez spleta v volitvah preprosto ni mogoče več sodelovati.

V času kampanje hekerji vdrli v računalnike v obeh glavnih štabih

V računalnike v glavnih štabih Johna McCaina in Baracka Obame so v času kampanje vdrli hekerji, ki jih je najela neka tuja vlada oziroma organizacija, ki je iskala podatke o njunih načrtih v primeru zmage.

Tedenska Facebook debataAmeriška spletna predvolilna kampanja

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan