Bo nova slovenska vlada bolj digitalna?

Seznam ministrov in ministric nakazuje, da so novi izbranci bolj spletno ozaveščeni kot njihovi predhodniki, vseeno pa bo zanimivo videti, ali bodo na spletu zdržali celoten mandat kot bivši minister Turk ali pa jim bo, tako kot bivšemu ministru Ruplu, na sredini zmanjkalo sape.

Europeana – največja evropska spletna knjižnica počepnila pod Mona Liso

Prejšnji teden je svoja vrata za javnost odprla evropska multimedijska spletna knjižnica Europeana. Spletnim uporabnikom povsod po svetu je na voljo več kot dva milijona knjig, zemljevidov, posnetkov, fotografij, arhivskih dokumentov, slik in filmov iz nacionalnih knjižnic ter kulturnih ustanov iz 27 držav članic EU. Zaradi ogromnega zanimanja pa bo Europeana zaprta do decembra zaradi prilagoditve sistema.

Britanskemu poslancu zmanjšali prihodke zaradi spletnih žalitev

Britanski poslanec Paul Flynn je na svojem službenem blogu žalil svoje poslanske kolege, za kazen pa ga je predsednik parlamenta kaznoval z odvzemom finančnih sredstev. Flynna to ne bo ustavilo, pritožili pa se tudi drugi poslanci britanskega parlamenta, ki v tem dejanju vidijo poseganje v komunikacijske pravice in cenzuro.

Varnost na spletu: Osebnih podatkov ne varujemo dovolj skrbno

Na spletu, če, seveda, poznate primerne vire, si lahko že za malo denarja priskrbite tujo identiteto. Od spletnega prodajalca za manj kot sto evrov dobite popoln paket: od osebnih podatkov, kamor sodijo ime in priimek, naslov, številka potnega lista, do zaupnih finančnih podatkov, kakor je številka kreditne kartice, opozarjajo strokovnjaki za spletno varnost.

So Obamove spletne vizije dobre samo na papirju?

Čeprav bo uradno Barack Obama kot predsednik potrjen šele januarja prihodnje leto, pa že sedaj razburja javnost s svojimi predlogi. Eden izmed njih je tudi revolucionarna elektronska uprava in odprta komunikacija z državljani Združenih držav Amerike, za katero kritiki opozarjajo, da jo bo skorajda nemogoče uveljaviti v praksi.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan