Aragon: Slovencem je bližje radio kot internet

Medijem namenjamo tretjino svojega časa. Kljub razširjenosti interneta v Sloveniji, največji del časa namenjamo drugemu najstarejšemu mediju, radiju, ugotavlja Aragon. Najbolj zagreti spletni uporabniki pa spadajo v starostno skupino dvajsetletnikov.

Hrvaška: Zaradi Facebook skupine ga je obiskala policija

Ustanovitelj strani o hrvaškem predsedniku vlade Ivu Sanaderju na priljubljenem spletnem portalu za družbeno mreženje Facebook je bil zaslišan na policiji, pri nas pa se avtorju skupine proti Dimitriju Ruplu tega zaenkrat ni treba bati, čeprav ima v skupini podpornikov že skoraj več kot pet tisoč članov.

Ameriška vlada: Mladi spletni uporabniki so novo orožje proti terorizmu

Ameriška vlada se je odločila, da bo okrepila svojo prisotnost v spletnih skupnostih in tako dodala nov delček v mozaik boja proti terorizmu in nasilju po celem svetu. Iz spletnih skupin, ki že nasprotujejo nasilju in kriminalu bodo ustvarili “Zvezo mladinskih gibanj” (Alliance of Youth Movement), na tak način pa upa na dvig prepoznavnosti teh skupin in posledično večji vpliv.

Obama in spletna debata o zdravstveni reformi

Barack Obama je na svojem spletnem mestu začel debato o reformi zdravstvenega sitema v ZDA. Zainteresirana javnost je že objavila več kot tri tisoč komentarjev, zaenkrat pa še ni jasno, kako bo Obamova ekipa te komentarje uporabila v odločevalskem procesu.

Iran cenzurira: “Splet je glavno orožje napadanja verske identitete!”

Svetovni mediji poročajo, da je Iran pred kratkim blokiral dostop do več kot pet milijonov spletnih strani. Oblasti trdijo, da “sovražniki skušajo z zlorabo interneta napasti versko identiteto”. Po besedah svetovalca iranskega generalnega tožilca, naj bi namreč svetovni splet z nemoralno vsebino povzročal družbeno, politično, gospodarsko in moralno škodo.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan