Potem ko so nas dolgo obveščali in razburjali z novitetami, so Coltrana ponudili tudi uporabnikom, ki ne blogamo na WordPress.com. Se splača nadgraditi? Zna Coltrane zadeti vse note?

Prva stvar, ki me je zmotila, je dejstvo, da Coltrane bolje igra v Microsoft Internet Explorer kot v Mozilla Firefox oziroma Google Chrome brskalniku. Ne vem, zakaj je temu tako, a v zadnjih dveh brskalnikih se administratorski vmesnik obnaša rahlo čudno. V prvem dela iz prve. Upam, da bodo to rešili.

Navdušen sem nad izrabo prostora v administratorskem vmesniku, ki je sedaj pridobil na širini in izgubil na višini. Hvala bogu, veliko funkcij je sedaj hitro dostopnih, pri pregledovanju podsklopov (komentarji, povezave) pa se ni potrebno premikati po vertikali. Tako se vam sedaj vsebine izpisujejo v dveh stolpcih, ki sta skoraj enake širine, tretji stolpec je rezerviran za povezave do drugih delov administratorskega vmesnika. Krasna rešitev prostorske stiske, brez dodanega balasta.

Odgovarjanje na komentarje je sedaj rešeno kar iz administratorskega vmesnika. Nič več vpisovanja in skakanja na prispevek, komentar lahko pustimo neposredno pod komentarjem, na katerega repliciramo. Hkrati WordPress 2.7 uvaja večbarvne povezave, kar lepo popestri vmesnik.

Posamezne module znotraj vmesnika je mogoče premikati. Včasih se je to dalo samo pri urejanju vtičnikov (widgets), sedaj lahko urejamo tudi druge vsebinske sklope. Dodani so majhni bonbončki, štetje besed prispevka, hitre povezave na najbolj osnovne funkcije z čisto vsake podstrani administratorskega vmesnika in podobno. Majhne čarovnije velikih kuharskih mojstrov, bi lahko rekel.

Vseeno je Coltrane dovolj podoben Tynerju, da se v melodiji ne izgubimo. Dobri stari WordPress v novih oblačilih še nikoli ni izgledal tako dobro. Priporočam!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan