Irak: Čevelj, ki je zgrešil predsednika in zadel splet

Osemindvajsetletni novinar Muntader al-Zaidi je na tiskovni konferenci v Baghdadu v ameriškega predsednika Georga W. Busha vrgel oba svoja čevlja. Predsednik se je obema letečima predmetoma uspešno izognil, vendar pa je al Zaidi s tem dejanjem sprožil spletni vihar, ki bo po mnenju nekaterih odmeval še v letu 2009.

ZDA: Podpiranje zdravnikov, ki bodo elektronsko aktivni

Ameriška zavarovalnica Medicare je napovedala načrt finančne podpore zdravnikom, ki bodo recepte predpisovali elektronsko. Leta 2010 bo namreč elektronska praksa predpisovanja zdravil obvezna, po tem letu pa bodo zdravniki, ki se tega ne bodo držali, plačevali finančno kazen za vsak izdani recept na papirju.

Ljubljana: Porodnišnica je uvedla sistem elektronske prijave rojstev

Ljubljanska porodnišnica se je pridružila porodnišnicam, kjer prijavljanje rojstev opravljajo elektronsko. Otroke, rojene danes od polnoči dalje, so v register prebivalstva začeli prijavljati po elektronski poti in nič več papirnato, kar celoten postopek močno pospeši.

Črna Gora: Facebook v vladni palači in parlamentu prepovedan

Oblasti v Črni Gori so prepovedale dostop do priljubljenega spletnega omrežja Facebook v vladni palači in prostorih parlamenta, za prepovedjo pa se ne skriva ideološka cenzura, temveč praktična kurativa. Zaradi velikega števila obiskov med delovnim časom se je namreč sesedalo vladno spletno omrežje.

Google cenzura: Politični aktivizem je prepovedan

Google s svojo kontekstualno oglaševalsko mrežo Google Ads predstavlja enega največjih spletnih oglaševalcev na svetu, ki se ga poslužujejo tako podjetja kot posamezniki in politični aktivisti. Vseeno Google vseh ne obravnava na enak način in za besedila oglasov, ki razkrivajo vire političnih donacij uvaja cenzuro. Prepovedani so namreč oglasi, v katerih je navedeno ime podjetja, ki je politiku financiralo njegovo kampanjo.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan