Got Gas?

08.01.2009Osebno

Včerajšna poročila so bila fascinantna. Očitno se je uresničila zgodba premnogih klasik znanstvene fantastike, kjer posameznik/skupina/država ustavi dobavo energentov in lepi novi svet pošlje ekipo, ki bo ponovno vzpostavila ravnovesje.

Najprej mi pride na misel film The Saint (1998), kjer se glavni zaplet vrti okrog Rusije in podjetnika, ki z umetno povzročeno energetsko krizo skuša zavladati Rusiji. Potem je tukaj eno od nadaljevanj franšize James Bond, v kateri glavni negativec grozi z razstrelitvijo vseh zalog energentov na Bližnjem vzhodu. Naslednja je Syriana, ki je postal že skoraj dokumentarec in tako naprej.

Se ti spomniš še kakšnega?

 

2 komentarjev na “Got Gas?

  1. chef

    To ne, so mi bili pa smešni ljudje, ki so panično kupovali plin. Eden je za seboj vlekel tako ogromno jeklenko, da se mi je prav zasmilil. Z njo bi se lahko verjetno ogreval kakšen teden, če si je mislil kuhat, bi ga pa ceneje prišel električni kuhalnik.

    No, zvečer mu pa Kopač pove, da gospodinjstvom plina ne more zmanjkat, ker dovolj veliko količino nemoteno dobimo iz Alžirije. Smeha polna skleda.

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.